Nu este deloc simplu să alegi o canapea extensibilă potrivită pentru livingul tău. Această alegere trebuie făcută cu cap, deoarece este vorba despre o achiziție destul de importantă. Canapeaua extensibilă perfectă trebuie să aibă un design plăcut care să se potrivească cu stilul camerei în care este amplasată și să ofere confort.

O canapea extensibilă bună poate fi folosită pe post de pat, de către cei care au o familie numeroasă sau primesc adesea musafiri.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi o canapea extensibilă?

Dacă ai decis că este momentul să-ți cumperi una si incep sa te uiti pe internet după canapele extensibile de calitate superioară, dar nu știi pe care să o alegi, citește în continuare. În rândurile de mai jos vei găsi sfaturi importante care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere.

Dimensiunea canapelei

Indiferent de piesa de mobilier pe care dorim să o achiziționăm, trebuie să ținem cont de dimensiunile ei. Cu toții avem un spațiu limitat în care trebuie să amplasăm canapeaua, deci trebuie să ne asigurăm că aceasta se încadrează perfect și nu este nici prea mică, nici prea mare.

Nu trebuie să ignorăm niciodată dimensiunile unei canapele. În plus, trebuie să fim atenți atât la dimensiunile ei inițiale, cât și la dimensiunile canapelei după ce este extinsă.

Forma canapelei

Un alt criteriu pe care trebuie să-l luăm în considerare atunci când vrem să cumpărăm o canapea extensibilă este forma ei. Canapelele sunt disponibile într-o gamă variată de forme. În magazinele de specialitate poți găsi canapele modulare, în stil franțuzesc, colțare, canapele secționale sau rectangulare.

Când alegi canapeaua extensibilă pentru living, ține cont de preferințele tale și de spațiul în care vei amplasa această piesă de mobilier.

Cadrul

Cadrul reprezintă structura de bază a unei canapele extensibile, deci trebuie să ținem cont de el. Noi le recomandăm clienților să-și îndrepte atenția spre canapele cu cadru din lemn și fier, deoarece acestea sunt cele mai rezistente. Canapelele cu cadru din PAL sau un preț mai mic, însă trebuie schimbate după câțiva ani, deoarece nu sunt foarte rezistente.

Ar fi bine să investești într-o canapea de calitate încă de la început. Dacă vei cumpăra o canapea creată dintr-un material slab, în scurt timp va trebui să o înlocuiești cu una nouă.

De asemenea, este indicat să verifici dacă sistemul de extensie al canapelei este unul de calitate, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Șezut

Atunci când cumpărăm o canapea trebuie să fim atenți atât la structura ei, cât și la tipul de șezut. În magazinele de mobilă găsim canapele cu arcuri, bureți, perne sau spumă cu memorie. Acestea din urmă sunt cele mai comode.

Trebuie să fim atenți, de asemenea, și la umplutura pernelor. Acestea pot fi umplute cu puf natural sau puf artificial. Deși cele umplute cu puf natural sunt mai scumpe, oferă mai mult confort, deci putem spune că își merită banii.

Spațiu de depozitare

Există modele de canapele cu spațiu de depozitare unde poate fi pusă pilota, lenjeri de pat, pernele. Cei care au nevoie de mai multe locuri de depozitare, ar putea investi într-o astfel de canapea.

Tapițerie

Când alegem o canapea pentru living, trebuie să ținem cont și de materialul exterior. Canapeaua nu trebuie să fie doar comodă ci trebuie să fie și ușor de întreținut și de curățat. În magazinele de specialitate găsim canapele cu tapițerie din piele naturală, bumbac, in sau materiale sintetice. Bumbacul și inul arată minunat dar sunt mai greu de curățat.

De ce să cumperi o canapea extensibilă și nu una fixă?

Cei mai mulți dintre noi locuim în apartamente și case mici, iar spațiul nostru este limitat. Așadar, ar fi bine să avem în living o canapea extensibilă pe care să doarmă invitații care se hotărăsc să rămână la noi peste noapte. O canapea extensibilă de calitate poate fi folosită pe post de pat seară de seară, deoarece este destul de confortabilă.

În schimb, o canapea fixă nu are sistem de extindere, deci nu poate fi transformată într-un pat pentru mai multe persoane. O astfel de canapea este potrivită, în special, pentru persoanele care vor să stea într-o poziție confortabilă atunci când citesc, urmăresc un film sau vorbesc cu prietenii.

Avantajele canapelei extensibile

Canapeaua extensibilă are multe avantaje, însă cele mai importante sunt:

  • Poate fi folosită pe post de pat – acesta este motivul pentru care mulți aleg să-și cumpere o canapea extensibilă și nu una fixă. De obicei, persoanele care locuiesc în locuințe mici preferă să investească într-o canapea extensibilă pe care să o folosească pe post de pat pe timpul nopții.
  • Lasă suficient spațiu liber în încăpere – nu este foarte plăcut să mergi la cineva în vizită și să vezi un pat matrimonial amplasat în mijlocul livingului. Cu siguranță nu vei dori să-ți mobilezi și tu în acest mod camera de zi. Dacă ai o familie numeroasă, alege să pui în living o canapea extensibilă pe care ziua să o ții strânsă, iar noaptea să o întinzi pentru a o transforma într-un pat confortabil. De asemenea, o cameră extensibilă ar putea fi amplasată și în camera copilului, pentru ca cel mic să aibă mai mult loc pentru jucării.
  • Are spațiu de depozitare – cele mai multe canapele extensibile au o ladă de depozitare. Aceasta poate fi folosită ca spațiu de depozitare pentru pilote, perne, pături etc.
  • Delimitează zonele de dormit – salteaua unui pat matrimonial nu delimitează spațiile de dormit, însă o canapea extensibilă compusă din două bucăți împarte patul în două jumătăți egale. Dacă o astfel de canapea este folosită în camera copiilor, cei mici nu vor mai avea motive de ceartă înainte de culcare, deoarece vor ști amândoi care este zona lor de dormit.

Dacă locuiești într-o casă mare cu un living spațios, iar prietenii te vizitează frecvent, poți să-ți mobilezi camera de zi cu un set format din canapea extensibilă cu 3 locuri, canapea cu 2 locuri și un fotoliu.

Dacă, în schimb, locuința ta este mică, ar fi bine să-ți îndrepți atenția spre o canapea extensibilă cu 3-4 locuri, iar dacă îți mai rămâne spațiu liber, poți adăuga în living și un fotoliu mic.