Caisele – fructele care au grijă de sănătatea ta. Reglează tensiunea arterială, previn îmbătrânire prematurăși reduc riscul de cancer

caise beneficii pentru sanatate

Caisele oferă multe beneficii, deoarece au efect laxativ, antioxidant și hidratant. În plus, aceste fructe ajută la ameliorarea oboselii, indiferent dacă este vorba de oboseală fizică sau intelectuală, protejează pielea, scad valorile tensiunii arteriale și previn îmbătrânirea prematură.

Prin consumul de caise coapte, organismul se umple de energie, deoarece primește vitamine, fibre și oligominerale. Caisele sunt o sursă importantă de betacaroten, potasiu, magneziu, fier, calciu, vitamina B3, C și E. În plus, caisele conțin fibre, zaharuri simple, fluor și brom.

Persoanele hipertensive ar trebui să mănânce frecvent caise coapte în timpul verii, deoarece acestea conțin nutrienți benefici pentru sănătatea inimii. Deoarece caisele conțin betacaroten și licopen, două substanțe care previn oxidarea colesterolului LDL, riscul de boli de inimă scade.

Mulțumită licopenului din compoziția lor, caisele pot ajuta inclusiv la prevenirea cancerului de prostată. Un studiu a arătat că bărbații care mănâncă în mod frecvent alimente ce conțin licopen au mai puține șanse să sufere de cancer de prostată.

Și sâmburii de caise sunt foarte benefici pentru organism, deoarece conțin Vitamina B17 ce ajută la prevenirea cancerului. Această vitamină, cunoscută ca amigdalină, îi conferă sâmburelui de caise gustul amărui.

Persoanele care vor să aibă un ten cu aspect sănătos pot folosi măști de caise preparate acasă. Dacă vrei să-ți faci o astfel de mască trebuie să decojești două caise mari, coapte și să le pasezi bine. Adaugă apoi în caisele pasate 3 linguri de iaurt și amestecă pentru a obține o pastă omogenă.

Pasta de caise și iaurt se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 20 de minute. După 20 de minute, masca se îndepărtează prin clătirea tenului cu apă caldă sau ceai de mușețel. Masca cu caise poate fi folosită atât de persoanele cu ten normal, cât și de cele cu ten gras.

Cei care vor să-și bronzeze mai repede pielea trebuie să consume frecvent fructe și legume care conțin betacaroten. Această substanță protejează pielea de arsuri și elimină radicalii liberi. Astfel, caisele și celelalte fructe și legume care conțin beta-caroten pot preveni îmbătrânirea prematură a pielii.