Busuiocul: Planta care distruge colesterolul și detoxifică organismul

Busuiocul este unul unul din cele mai folosite ierburi aromatice din bucataria italaian si in ultimul timp a devenit foarte popular si in Romania. Este folosit adesea pentru a face sosuri, cum ar fi pesto.

Este mai mult decat o aroma

Ceaiul te busuioc este adesea utilizat pentru tratarea spasmelor stomacale, gazelor intestinale, pentru a scadea apetitul si pentru a scadea retentia de apa. Este folosit totodata pentru a scadea si stabiliza nivelul de colesterol.

Busuiocul este plin de antioxidanti care imbunatatesc simptomele artritei si functiile sistemului cardiovascular. Asadar, este ideal pentru persoanele care vor sa aiba grija de sanatatea inimii lor.

Fiind bogat in magneziu, consumul mare de magneziu ajuta la prevenirea infarctului iar in cazul aparitiei acestuia, te ajuta sa te refaci mai repede. Este de asemenea plin de vitamina C, calciu, potasiu si fier. Ajuta la mentinerea tensiunii arteriale la un nivel normal si previne boala coronariana de inima.

Cum se gateste busuiocul

Pentru a pastra aroma si proprietatile busuiocului, acesta trebuie adaugat in mancare in ultimul minut, nu trebuie gatit la temperaturi inalte pentru mult timp. Cu toate ca busuiocul uscat este foarte popuilar, cel mai indicat este sa fie consumat proaspat. Nu ai niciun motiv sa nu o faci, mai ales ca este foarte usor sa il cresti tu acasa!

Poate fi consumat in mancare sau se poate face ceai de busuioc, ambele variante fiind foarte sanatoase si avand o multime de beneficii pentru tine.