Bulgărași din cartofi și carne tocată – Se fac din 1 kg cartofi, 3 linguri făină, 1 ou, 400g carne tocată, ceapă și condimente

Bulgărași din cartofi și carne tocată – Se fac din 1 kg cartofi, 3 linguri făină, 1 ou, 400g carne tocată, ceapă și condimente

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri făină
  • 1 ou
  • o ceapă
  • 400 g carne tocată de vită
  • sare, ulei, busuioc
  • curry și alte condimente (după gust)

Mod de preparare:

1. Fierbem cartofii în apă sarată. Pe urmă, îi facem piure și îi lăsăm la răcit.

2. Adăugăm făina, oul și amestecăm bine până la omogenizare. Din umplutura obținută, formăm bulgărași de mărimea unui ou.

3. Separat, amestecăm carnea de vită cu o jumătate de ceapă tăiată mărunt.

4. Cu ajutorul mâinilor, întindem bulgărașii de cartofi. Repartizăm umplutura de carne tocată și formăm bulgărașii, pe care îi fierbem timp de 7-10 minute. Le scoatem din apă cu ajutorul unei spatule.

5. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa rămasă, până se rumenește frumos. Adăugăm curry, busuioc și amestecăm. La final, decorăm bulgărașii cu amestecul obținut. Să le savurați cu poftă!

Desi e sanatoasa si poate fi baza unor preparate absolut delicioase, carnea de vita nu prea se afla in topul preferintelor culinare ale romanilor. Intre altele, este invocata consistenta tare a carnii care se gaseste in majoritatea carmangeriilor de la noi la preturi accesibile.

De asemenea, pretul piperat al sortimentelor importate, mai ales din Argentina, fac aceasta carne mai putin populara. Totusi, pentru a ne bucura de textura si beneficiile carnii de vita autohtone, putem urma cateva etape inainte sau in timpul gatirii acesteia.

Sunt o multime de motive pentru care merita sa includem carnea de vita in meniul nostru curent. Un prim motiv ar fi acela ca este o carne saraca in grasimi nocive. Mai mult, in compozitia acesteia se gaseste un compus numit acid linoleic conjugat, cu rol in impiedicarea depunerilor de grasime in zone “sensibile” cum ar fi burta sau coapsele.