Budincă pufoasă, fără făină și fără griș – O rețetă deosebită, cu brânză dulce


Budincă pufoasă, fără făină și fără griș – O rețetă deosebită, cu brânză dulce

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri amidon
  • vanilie
  • stafide

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm brânza de vaci, zahărul, smântâna, amidonul, vanilia și amestecăm bine.

2. Separat, batem albușurile spumă.

3. Adăugăm compoziția pregătită anterior și amestecăm foarte bine.

4. Adăugăm stafidele și turnăm aluatul într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. Poftă mare!

Brânza de vaci este preparată prin fierberea și coacerea laptelui cu ajutorul unor substanțe acide.

Pe măsură ce laptele se fierbe, începe să curgă, făcând bucăți de cheag.

Acest cheag este apoi presat pentru a stoarce zerul sau serul de lapte pentru a forma o bucată mare de brânză sau brânză.

Brânza este un produs din lapte care se fabrică în multe moduri și poate fi achiziționat în diferite forme în funcție de conținutul de lapte și grăsimi.

Fiecare dintre aceste brânzeturi este preparată printr-o procedură diferită și uneori sunt adăugate ingrediente diferite. Astfel, diferite tipuri de brânzeturi au evoluat cu diferite arome.

Procesul de preparare a brânzei de vaci și a brânzeturilor comerciale este oarecum similar. Singura diferență este în proporția laptelui utilizat pentru obținerea brânzei.

Unele oligoelemente găsite în brânză de vaci includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, seleniu și zinc. Brânza de vaci se formează atunci când cazeina, o proteină din lapte, reacționează cu acidul și coagulează.

Aceasta este una dintre proteinele preferate pentru sportivi, culturisti, sprinteri si pasionatii de sport. Asta deoarece cazeina este o proteină care se digeră greu și eliberează energia încet.