Sunt foarte fericită deoarece visul meu s-a îndeplinit. Tocmai ce am reușit să termin cu amenajarea bucătăriei din noul meu apartament. Mi-am dorit foarte mult ca noua bucătărie să fie una foarte modernă.
Dotată cu electrocaznice de cea mai bună calitate, să fie practică cu multe sertare, să am totul la îndemană. Deși doar bucătăria este gata, entuziasmul și fericirea ma făcut să mă mut deja în noul apartament, chiar dacă voi dormi câteva zile pe saltea.
Consider că bucătăria este sufletul casei. De aceea am ales sa investesc cei mai mulți bani, cea mai multă energie și cel mai mult timp în amenajarea ei. Bucătăria pentru mine este mult mai mult decât locul unde gătesc în fiecare zi.
Pentru mine ea reprezintă locul unde familia mea petrece cel mai mult timp împreună, unde savurăm cafeluța cu zahăr și lapte dimineața, unde luăm masa după ce venim de la muncă și unde povestim ce sa mai întâmplat peste zi în viața noastră.
Cât de greu este să amenajezi o bucătărie perfectă?
Ei bine nu este greu. Nu este deloc greu,ba chiar plăcut și ușor doar că îți trebuie timp și răbdare. E adevărat la mine a durat ceva mai mult decât mă așteptam dar asta și datorită faptului că nu am vrut să fac aceleași greșeli ca la amenajarea bucătăriei din apartamentul cel vechi. Acolo m-am grăbit, am fost atentă doar la aspectul estetic și nu m-am uitat deloc la calitate. Asta sa și văzut la scurt timp când au început să apară problemele.
Care sunt pași principali în amenajarea bucatariei?
Alegerea electroasnicelor
Am început amenajarea bucătăriei cu alegerea electrocasnicelor. În funcție de dimensiunile și numărul lor poți chema electriceanul pentru montarea prizelor și echipa care îți face bucătăria pentru proiectarea și planificarea ei.
Am ales să cumpăr toate electrocasnicele de la Franke deoarece au produse foarte frumoase și nu au nici un fel de concurentă pe piața din Romania la calitate.
Cel mai importat produs care l-am ales de pe frankemagazinonline.ro este o chiuvetă de bucătărie. Franke este o companie elveţiană care este cea mai mare producătoare de chiuvete pentru bucătărie din lume şi este leader în cercetarea şi dezvoltarea unor materiale şi a unor produse noi pentru bucătărie.
Așa că nu am stat prea mult pe gânduri la capitolul acesta deoarece calitatea este foarte importantă pentru mine. Cu atât mai mult cu cât chiuveta de la apartamentul vechi mi-a dat mari bătăi de cap. S-a zgâriat foarte repede și a devenit foarte inestetică. Am fost decisă încă de pe atunci ca următoarea chiuvetă să fie una dintre cele mai bune de pe piață deoarece nu vreau să o schimb anual.
Încă un produs care l-am ales și sunt tare mândră este o plită Franke electrică. Am ales această plită deoarece eram sătulă să pierd o jumătate de oră cu spălatul și frecatul cu peria de sârma a aragazului. Și cu toate astea tot nu reușeam să îndepărtez în totalitate grăsimea arsă de pe el. Economisesc acum mult timp cu această plită deoarece necesită minim de întreținere datorită suprafeței din sticlă.
Cu ajutorul unei lavete umede în maxim 2 minute plita este perfect curată și am timp și să beau o cafeluță alături de soțul meu. Această plită electrică mai are un mare avantaj și anume consumul mic de energie electrică.
Transferul de căldură se face direct de la sursa electromagnetică la materialul feros din care este făcut vasul și în acest fel nu se mai pierde căldura.
Planificarea și proiectarea bucătăriei
După ce am ales electrocasnicele, al doilea pas a fost să caut o echipă profesionistă care face bucărarii la comandă. Asta a durat destul de mult timp. Am căutat pe internet, am întrebat prietenii și într-un final am găsit o echipă foarte serioasă cu care am reușit să fiu pe aceeași lungime de undă și care mi-a înțeles perfect nevoile.
Am ales sa îmi fac o bucătărie la comandă deoarece am vrut să se potrivească perfect spațiului care îl am. În magazine nu am găsit nimic să îmi satisfacă nevoile.
Mi-am dorit întodeauna ca partea de jos să fie cu sertare pentru a-mi putea organiza lucrurile mai frumos. Iar partea de sus să fie aproape până în tavan, să am suficient spațiu de depozitare.
La prima întâlnire cu firma care mi-a făcut bucătăria am făcut proiectul bucătăriei. Le-am explicat exact ce îmi doresc și am stabilit poziția exactă a electrocaznicelor pentru a putea chema electricianul care urma să îmi monteze prizele.
Montarea prizelor
Nu mulți iau în calcul încă de la început acest aspect care de altfel este foarte important. Am făcut și eu această greșeală în trecut când mi-am dat seama prea târziu că nu am suficinte prize în bucătărie pentru a conecta frigiderul și expresorul de cafea la curent. Așa că am fost nevoită să mă încurc în tot felul de prelungitoare trase inestetic prin bucătărie.
Așa ca al treilea lucru care l-am făcut a fost să chem un electrician, căruia i-am înmânat proiectul bucătăriei ,în urma căruia am făcut un calcul exact a numărului necesar de prize.
Și poate nu vă vine să credeți dar au fost multe , aproximativ 14 doar în bucătărie. Bucătăriile moderne sunt dotate acum cu aproape triplu numărul de prize folosite în ani trecuți. De aceea este foarte important să faceți calculul numărului necesar de prize încă din stadiul de proiectare a bucătăriei. Asta dacă nu vreți să aveți o mulțime de prelungitoare prin casă. Vă dau un exemplu să vă faceți o idee.
Bucătăria mea are urmatoarele electrocasnice :
- frigider,
- plită electrică,
- cuptor electric ,
- cupotor cu microunde,
- mașina de spălat vase,
- hotă,
- centrala termincă care este poziționată tot în bucătărie
Pe lângă acestea mai vin adăugate și electrocasnicele mici:
- espresor de cafea,
- blender,
- robot de bucătărie,
- prăjitor de pâine,
- grătar electric
- fierbător electric.
Prin urmare dacă ești și tu pe cale să îți amenajezi bucătăria visurilor tale, ține cont de aceste sfaturi pentru a ieși totul ca la carte.