Brioșe sărate cu semințe de susan – sunt atât de bune încât vei dori să le prepari săptămânal

birose sarate mod preparare

Brioșele sărate cu semințe de susan sunt foarte gustoase și ușor de preparat. Eu le fac săptămânal pentru că-mi plac foarte mult. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 2 ou, 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic drojdie uscată
  • 200 ml lapte, 20 gr zahăr
  • 10 gr sare, 400 gr făină de grâu
  • 200 gr brânză, semințe de susan

Mod de preparare:

Punem făina într-un castron mare, apoi adăugăm 1 ou, ulei, lapte, sare, zahăr și drojdie uscată. Frământăm un aluat neted cu mâinile sau cu un mixer cu cârlige pentru frământat. Acoperim aluatul cu un prosop curat și-l lăsăm la dospit timp de aproximativ 40 de minute, sau până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, îl transferăm pe blatul de lucru presărat cu făină și-l împărțim în 15 părți egale. Facem din fiecare bucată de aluat câte o bilă de aproximativ 50-60 grame pe care o întindem într-o foaie ovală. Tăiem jumătate din aluat în fâșii, iar pe cealaltă jumătate punem brânză fărămițată.

birose sarate retetaRulăm apoi aluatul și-l îndoim pentru a încăpea în formele de brioșe. Lăsăm aluatul să crească puțin, apoi îl ungem cu ou bătut. Presărăm deasupra semințe de susan și coacem brioșele sărate în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de aproximativ 20 de minute.

După ce brioșele s-au copt, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

Dacă ți-a plăcut această rețetă simplă, dar foarte gustoasă, împărtășește-o și cu prietenii tăi. Sunt sigură că vor fi nerăbdători să o încerce.