Briose cu visine si lamaie

Brioșele cu vișine sunt preferatele mele. Îmi plac atât de mult, încât le-aș putea prepara în fiecare zi. Îți recomand să le încerci și tu pentru că rețeta este foarte simplă.

Ingrediente necesare:

  • 2 ouă, 1/2 pahar zahăr
  • 1/2 pahar lapte, 1/2 pahar ulei de floarea soarelui
  • 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt
  • 1 cană făină de grâu, coaja rasă de la o lămâie
  • Vișine

Mod de preparare:

Folosind un mixer, batem ouăle cu zahărul până se spumează apoi adăugăm laptele și uleiul de floarea soarelui.Briose cu visineMai amestecăm puțin cu mixerul, apoi îl oprim și adăugăm făina de grâu cernută, praful de copt și zahărul vanilat. Amestecăm totul cu o spatulă sau o lingură de lemn.

Radem coaja de la o lămâie și o adăugăm în aluat.Briose cu visine retetaTurnăm aluatul astfel obținut într-o tavă pentru brioșe. În fiecare brioșă adăugăm câte 3 vișine fără sâmburi. Coacem brioșele în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute.Briose cu visine si coaja de lamaieDurata de coacere variază de la un cuptor la altul, de aceea ar fi bine să verifici brioșele din când în când, pentru a nu se arde. După ce brioșele s-au copt, le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească cel puțin 10 minute, după care le putem servi.

Această rețetă de brioșe este atât de simplă, încât o poate prepara chiar și o persoană care nu are nicio treabă cu bucătărie. Dacă îți plac brioșele cu vișine, împărtășește această rețetă și cu prietenele tale. Sunt sigură că vor dori să o încerce. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!