Bitterul Suedez – Un Remediu Naturist pentru O Mulțime de Boli

Bitterul suedez, o tinctură produsă prin macerarea mai multor plante amare, este un elixir pentru menţinerea tinereţii organismului un timp cât mai îndelungat.

Bitterul suedez, preparat acasă sau cumpărat de la magazinele naturiste, poate fi folosit cu succes în tratamente, având o vastă, excepţională şi miraculoasă putere de vindecare.

Afecţiuni hepatice cronice

Remediile amare precum bitterul acţionează cu mare eficienţă în decongestionarea şi regenerarea ficatului. Hepatita şi ciroza (şi nu numai) pot fi tratate cu ajutorul acestui drenor puternic pentru ficat.

♣ Pentru combaterea efectelor bolilor ficatului, se ia câte o linguriţă de bitter, de 3 ori pe zi, în 250 ml. apă., pe stomacul gol, în cure de 2 – 3 săptămâni, urmate de o pauză de o săptămână.

Boli de piele

Persoanele predispuse la eczeme sau acnee, precum şi cele care se confruntă de o bună perioadă de timp cu unele infecţii cu ciuperci sau bacterii cu localizare pe piele, pot apela la puterile vindecătoare ale bitterului suedez.

♣ Se administrează câte o linguriţă de bitter, într-un pahar cu apă, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, în cură de o lună.

Afecţiuni alergice

Bitterul se prezintă cu un efect tonifiant şi purificator foarte puternic asupra ficatului, rinichilor şi plămânilor – organe de eliminare şi drenare din organism. Astfel, cura cu acest remediu duce, treptat, la reglarea reacţiilor imunitare ale corpului.

♣ Se administrează câte o linguriţă de bitter, diluată într-un pahar cu apă, de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni.

Indigestie

Indigestia, balonarea şi dischinezia biliară pot fi tratate cu bitter suedez.

♣ Se ia câte o linguriţă de bitter, diluată în jumătate de cană de apă, de 4 ori pe zi, înainte de masă, până la ameliorare.

♣ În cazul indigestiei, se pot administra 2 linguriţe de bitter.

Răceală şi gripă

Bitterul eliberează treptat căile respiratorii, reducând inflamaţiile şi durerile gâtului. Uşurează respiraţia şi reglează temperatura în caz de febră, stimulând, totodată, sistemul imunitar.

♣ Se ia o jumătate de linguriță sau o linguriţă de bitter, la un pahar cu apă, din 3 în 3 ore, pe întreaga durată a zilei.

Migrene

Stările de greaţă apărute în timpul dimineţii, precum şi migrenele, pot fi ameliorate cu acest remediu.

♣ Preventiv, se ia câte o linguriţă de bitter la un pahar de apă, de 3 ori pe zi.

♣ În cazul stărilor deja instalate, se administrează câte o linguriţă de bitter la un pahar de apă, din oră în oră, în maximum 5 administrări zilnic.

Luxaţii, entorse

Pentru diminuarea durerilor produse de luxaţii şi entorse, se aplică pe zona articulaţiei accidentate comprese cu bitter suedez, zilnic, care se lasă să acţioneze timp de 2 ore.

Răni şi cicatrice

Contra rănilor şi cicatricelor persistente, zonele afectate se spală uşor cu un tampon bine înmuiat în bitter şi apoi stors (trebuie să formeze o crustă de preparat).

În cazul arsurilor uşoare şi medii, se aplică pe locul afectat un tampon de vată înmuiat cu bitter, zilnic, până la vindecare.

Precauţii şi contraindicaţii

Intern, bitterul suedez este contraindicat femeilor gravide. Nu va fi administrat nediluat, excepţie făcând doar cazurile în care aportul masiv de lichide în corp este contraindicat.

Extern, remediul va fi aplicat sub formă de compresă doar după ce porţiunea de piele care va fi tratată a fost dată cu un strat protector de cremă de gălbenele. Se lasă la aer minimum un sfert de oră.

Sursă: TopRemediiNaturiste.ro