Biscuiți delicioși cu cremă de smântână și mascarpone – Un deliciu ușor de făcut

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 30 g zahăr
  • 4 g zahăr vanilat
  • 80 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 40 g făină
  • 20 g amidon
  • 1 lingură gem de caise
  • 30 ml smântână

Mod de preparare:

1. Amestecăm făina cu amidonul. Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă, cu ajutorul unui mixer.

2. Amestecăm timp de 1 minut gălbenușurile cu zahăr și zahăr vanilat, folosind un tel. Cu grijă, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm, de jos în sus. Adăugăm făina cu amidonul și frământăm aluatul folosind o spatulă.

3. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o pungă de patiserie. Acoperim o tavă cu hârtie de copt. Formăm biscuiții în formă de cerculețe cu diametrul de 5 cm. Din această cantitate de aluat, formăm 15 biscuiți.

4. Coacem biscuiții în cuptor, timp de 10-15 minute, până se rumenesc. Procedăm la fel cu aluatul rămas. În final, trebuie să obținem 30 de biscuiți.

5. Tapetăm 15 biscuiții cu gemul fierbinte. Batem smântâna cu mascarpone și 2 linguri de zahăr pudră, timp de 2 minute.

6. Umplem o pungă de patiserie cu crema obținută și tapetăm biscuiții rămași. La final, unim cele 2 jumătăți de biscuițe și formăm sandwitch-uri.

Să îi savurați cu plăcere!

Pentru ca am facut recent un tiramisu, m-am interesat un pic si despre aceasta minunatie italieneasca numita mascarpone – ingredientul principal in reteta.

Mascarpone este o brânză triplu-crema, confecţionata dintr-o smântâna proaspătă, în general, scăzut in grăsimi, denaturata cu acid tartric. Este formata din laptele de vacă, aceasta fiind cica hrănita cu ierburi speciale:ierburi proaspete şi flori – un regim alimentar special, care creează un gust unic deseori descris ca fiind „proaspăt şi delicios”. Mascarpone este utilizat în mâncăruri regionale din Lombardia, unde este o specialitate.. Când e proaspătă, miroase a lapte şi smântână şi adesea, este utilizata în loc de unt pentru a îngroşa şi îmbogăţi rissoti.

Brânză apartine ca origine din zona dintre Lodi şi Abbiategrasso, la vest şi la sud de Milano, probabil pe la sfârşitul secolului 16-lea sau la începutul lui al 17 lea. Unii spun ca numele a venit de la „mas que bueno” (în spaniolă pentru „mai bun decât bun”), deşi poate au fost doar o hotărâre efectuata de către un oficial spaniol atunci când Lombardia a fost dominată de Spania.. Sau, poate veni de la „mascarpia”, dialectul local pentru ricotta, deoarece ambele brânzeturi sunt făcute printr-un proces practic identic. Asadar mascarpone nu este o smantana cum multi spun.