biscuiti cu branza mod de preparare

Biscuiții cu brânză sunt foarte buni și se prepară rapid din câteva ingrediente simple. Dacă nu i-ai încercat până acum, nu mai pierde timpul! Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 500 gr brânză fină sărată
  • 500 gr unt
  • 600 gr făină de grâu

În plus:

  • 1 ou
  • Semințe de susan, in sau mac
  • Sare de mare (dacă brânza este destul de sărată, adaugă mai puțină sare)

Mod de preparare:

Scoate untul din frigider cu cel puțin o oră înainte de a pregăti biscuiți, pentru a avea timp să se înmoaie. Bate untul moale cu mixerul, apoi adaugă brânza și amestecă din nou.

biscuiti cu branza ingredienteAdaugă treptat făina, în timp ce amesteci ingredientele. Când aluatul s-a îngroșat prea tare și nu mai poate fi amestecat cu mixerul, frământă-l cu mâinile. Va trebui să obții un aluat neted și moale. Pune aluatul într-un castron, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la frigider timp de o oră.

După o oră, transferă aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și întinde-l într-o foaie cu o grosime de 1 cm. Folosește o formă rotundă pentru a forma biscuiții. Pune biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

biscuiti cu branza preparareCât timp tai biscuiții, pornește cuptorul și lasă-l să se încălzească până ajunge la o temperatură de 220 grade.

Bate oul și unge biscuiții cu ou bătut. Presară deasupra semințe și sare de mare și bagă tava în cuptor. Redu temperatura la 200 grade și coace biscuiții timp de aproximativ 30 de minute.

După ce biscuiții s-au copt, scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească. Poftă bună și spor la gătit!