bere-urzici-reteta

Efectele nutritive, tonice și vindecătoare ale urzicilor se adresează nu doar unui singur organ, ci întregului organism. Botanista Sunsun Weed susține că aceste plante susțin aproape toate sistemele corpului: cel imunitar, endocrin, respirator, urinar și circulator.

Bere Urzici Cercetătorii de la Facultatea de Științe și Arte – Departamentul de Chimie din cadrul Universității Atatürk din Turcia au evaluat cu succes proprietățile antioxidante, antimicrobiene, anti-ulceroase și analgezice ale urzicilor. Urzicile reduc sensibilitatea la alergiile alimentare și sunt de asemenea recomandate în alergiile astmatice și eczemele „nervoase”.

Le putem consuma sub formă de salate, mâncăruri gătite sau infuzie (de 4-8 ore). O altă modalitate de ne bucura de numeroasele lor beneficii este să le preparăm sub formă de bere. Sunsun Weed susține că această licoare este îndeosebi bună pentru durerile de gută și cele reumatice. „Urzica este un super-aliment uimitor, un tonic pentru toate vârstele și afecțiunile” Tara Welty, expert în producția de bere, a asemănat berea de urzici cu o poțiune a războinicilor spartani.

Spune că atunci când bea bere de urzici se simte atât de puternică încât ar putea muta casa din loc.

Bere de urzici – rețetă

Ingrediente

• 230 g de vârfuri de urzici proaspete (sau 120 g de urzici uscate)

• 120 g de zahăr brut

• 1,9 litri de apă

• 1 lămâie

• ¼ linguriță de drojdie Preparare Urzicile proaspete se culeg cu mănuși.

Se recoltează vârfurile tinere. Alegeți-le de insecte și impurități, spălați-le cu apă și puneți-le într-o cratiță cu apă. Aduceți la punctul de fierbere, apoi dați focul la mic și lăsați-le să fiarbă 15 minute. Strecurați ceaiul printr-o pânză de tifon într-un bol mare. Stoarceți tifonul cu plantele pentru a extrage tot lichidul din urzici.

Adăugați zahărul și amestecați pentru dizolvare. Lăsați lichidul să se răcorească până ajunge la temperatura camerei, apoi adăugați sucul de lămâie și presărați deasupra drojdia. Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați să stea la temperatura camerei (ferit de lumina soarelui) timp de 3 zile. Strecurați apoi berea printr-o sită fină sau printr-un tifon, și turnați-o în sticle de sticlă printr-o pâlnie.

Lăsați cel puțin 2,5 cm. de spațiu până la gura sticlei. Păstrați sticlele într-un loc răcoros timp de o săptămână și verificați-le zilnic pentru a evita pericolul unei explozii. După cele 7 zile, transferați sticlele în frigider.

Această bere poate fi consumată în decursul unui an. Este o bere blândă, cu un conținut redus de alcool, care poate fi dată și copiilor. Pentru o băutură mai alcoolică, adăugați mai mult zahăr și lăsați-o să fermenteze mai mult timp.

Sursa: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/116272/bere-de-urzici-un-tonic-pentru-toate-varstele-si-afectiunile/

Articolul precedentPlăcinte de casă de post – Plăcinte cu cartofi, fragede și gustoase – Rețetă de post
Articolul următorSe face în 15 minute – Prăjitură din pișcoturi și cremă delicioasă cu mascarpone
Pasionată de bucătărie, postez pe acest site zilnic rețete pe care le incerc sau le-am incercat de-a lungul timpului. Imi face de fiecare dată o deosebită plăcere să discut cu membrii comunității, deci dacă vrei sa ma intrebi ceva, nu ezita să-mi scrii pe email sau facebook.