Beneficiile cimbrului: tratează infecțiile, întărește organismul și combate durerile

cimbru

Cimbrul este foarte benefic pentru organismul uman, deoarece are efecte antiseptice, antibiotice, expectorante, antimicrobiene, energizante, diuretice, etc. In plus, este o sursa bogata de uleiuri volatile si taninuri.

Gratie compozitiei sale speciale, cimbrul este un bun remediu pentru tuse. De asemenea, poate fi util si in tratarea ulceratiilor bucale si in ameliorarea durerilor in gat.

Se pune cimbrul in apa fierbinte timp de jumatate de ora, dupa care se strecoara infuzia obtinuta. In infuzia de cimbru se adauga o lingura cu sare. Pentru a scapa de tuse, ulceratii bucale si dureri in gat, se face gargara cu infuzia de cimbru sarata.

Se pare ca cimbrul poate chiar sa intareasca plamanii, sa opreasca sangerarile interne, sa amelioreze durerile de cap si sa elimine senzatia de greata.

Mult timp, cimbrul a fost folosit ca antiseptic si dezinfectant. Chiar si in apa de gura este adaugat un compus al cimbrului, este vorba de timol.

Medicina traditionala foloseste cimbrul ca remediu pentru raceala, tuse, gripa, amigdalita deoarece are proprietati antibacteriene si antiseptice.

Aceasta planta stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la tratarea infectiilor din corp. In plus, avand proprietati expectorante, cimbrul este folosit si pentru eliminarea flegmei si ameliorarea tusei iritante. Cimbrul este de ajutor si in ameliorarea durerilor de dinti.

Mod de utilizare

Pentru tratarea infectiilor pectorale, cimbrul se foloseste sub forma de infuzie. Pentru tratarea infectiilor respiratorii se foloseste tinctura de cimbru, deoarece are proprietati expectorante.

Infectiile pulmonare se trateaza cu siropul rezultat din infuzie de cimbru cu miere de albine.

Durerile musculare si durerile articulare pot fi ameliorate cu ajutorul cremei cu cimbru, deoarece stimuleaza circulatia sangvina si inlatura inflamatiile si durerile provocate de artrita si traumatisme.

De asemenea, cimbrul este folosit in aromaterapie precum ameliorarea stresului si a depresiei.