Bea un pahar din această băutură și vezi ce se întâmplă cu corpul tău

Suntem inconjurati de multe produse sanatoase si benefice, dar nu suntem constienti de asta. De exemplu, stiati ca apa de orez este benefica pentru piele si par? In loc sa aruncati apa in care ati fiert orezul, o puteti folosi in diferite scopuri enumerate mai jos, in acest articol.

Orezul este extrem de util pentru piele si par, deoarece contine o cantitate mare de vitamine si minerale.

Majoritatea dintre nou nu bem apa in care a fost gatit orezul. Pur si simpu o aruncam in chiuveta. Facem o mare greseala, pentru ca nu suntem constienti de efectele pe care apa de orez le are asupra corpului nostru.

De acum inainte, ori de cate ori gatiti orez si va ramane apa in oala, turnati-o intr-un pahar, lasati-o sa se raceasca, apoi consumati-o.

Aceasta apa este plina de substante benefice, despre care vom vorbi in acest articol. Deci, ce poate face un singur pahar de apa de orez pentru sanatatea noastra?

Creste nivelul de energie

Apa de orez este plina de carbohidrati, ceea ce inseamna energie. Corpum uman are nevoie de carbohidrati pentru a produce energie.

Este o modalitate excelenta de a incepe ziua cu un pahar de apa de orez. Putem consuma oricand apa de orez, chiar si atunci cand ne simtim obositi sau cand avem putina energie.

Previne constipatia

Apa de orez este bogata in fibre si previne constipatia. In plus, continutul sau de amidon sustine dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice.

Previne deshidratarea

In timpul activitatilor fizice, corpul pierde mult lichid prin transpiratie. Consumul de apa de orez, reface nivelul de fluide, minerale si electroliti.

Cel mai bune remediu pentru infectiile virale

Apa de orez este adesea folosita pentru tratarea febrei, deoarece previne pierderea de lichide. De asemenea, furnizeaza organismului nutrienti si accelereaza procesul de vindecare.

Vindeca diareea

Apa de orez ajuta nu numai in caz de constipatie, ci si in caz de diaree. Este un mijloc eficient ce combate diareea atat la adulti, cat si la copii.

Previne boala Alzheimer

Inca nu s-a confirmat acest lucru, insa unele surse afirma ca apa din orezul fiert poate preveni aparitia bolii Alzheimer. Apa de orez ar trebui consumata in special de varstnici, deoarece riscul bolii Alzheimer creste brusc odata cu varsta.

Protectie solara

In acest caz, nu trebuie sa bem apa de orez, ci trebuie sa o aplicam pe piele, pentru a ne proteja de efectele nocive ale razelor solare. Apa de orez contine o substanta numita orzanol, care blocheaza radiatiile ultraviolete periculoase.