Băutura Inimii – un remediu cu usturoi și lămâie ce susține sănătatea inimii și îmbunătățește circulația sângelui

usturoi cu lamaie beneficii

Sebastian Kneipp, un preot german, a descoperit un remediu ce poate reduce nivelul de colesterolul, prevenind astfel bolile de inimă și atacul de cord. Băutura cu usturoi și lămâie, cunoscută ca băutura inimii desfundă arterele și stimulează circulația sangvină.

Pentru a prepara această băutură ai nevoie doar de 3 ingrediente și puțin timp liber.

Ingrediente necesare:

  • 30 căței de usturoi
  • 1 litru apă
  • 5 lămâi

Mod de preparare:

Spală lămâile și taie-le în cubulețe, fără a îndepărta coaja.Trebuie însă să scoți sâmburii din interiorul lămâilor. Decojește cățeii de usturoi și pune-i într-un blender împreună cu cubulețele de lămâie.

Pune apoi amestecul de usturoi și lămâie într-o oală și adaugă un litru de apă. Așteaptă până fierbe amestecul, apoi ia-l de pe foc, strecoară lichidul și pune-l în recipiente din sticlă. Păstrează băutura la frigider și consumă câte 1 păhărel pe zi.

Băutura inimii se poate bea cu 2 ore înainte de masa principală. De asemenea, se poate consuma și după masă, pentru o perioadă de 3 săptămâni. După 21 de zile se face o pauză de o săptămână, după care se reia tratamentul. Dacă este necesar, se repetă cura și a treia oară, dar după ce se face din nou o pauză de o săptămână.

Este recomandat ca tratamentul cu băutura inimii să fie urmat primăvara și toamna.

Băutura inimii – beneficii pentru sănătate

Deoarece conține alicină, usturoiul poate reduce nivelul colesterolului din sânge și poate menține sănătatea inimii. De asemenea, usturoiul mai conține și germaniul, o substanță ce poate ajuta la tratarea bolilor inflamatorii reumatice.

Lămâia este o sursă importantă de vitamina C și acid folic, de aceea stimulează metabolismul.

Băutura cu usturoi și lămâie este, de asemenea, eficientă în ameliorarea simptomelor menopauzei, îmbunătățirea auzului și regenerarea corpului.