2cafele-zi

Prof. dr. Vlad Ciurea a povestit despre rutina sa zilnică, cum își începe ziua și ce face ca lucrurile să meargă bine și să nu se streseze.

”În general, la ora 22:00 sunt în pat și citesc. Recomand ca lucrurile să înceapă de dimineață bine.

Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5:30, pentru a avea timp să le fac pe toate. Să iau și micul-dejun. Și să nu mă stresez că am uitat câte ceva”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirug, potrivit dcnews.ro.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Două cafele, dintre care una dimineața”

Specialistul a precizat că bea două cafele pe zi, explicând faptul că această băutură consumată de cei mai mulți dintre români este benefică, însă nu trebuie să facem excese.

Vezi retetele noastre cu cafea (tiramisu si alte prajituri)

”Două cafele, dintre care una dimineața. Nu exagerez”, a mai spus medicul.

În afara cafelei, prof. Ciurea spune că și ceaiul verde este bun pentru creier.

”Ceaiul verde este dovedit minunat pentru creier, se simte foarte bine.

Vlad Ciurea: “Cafeaua face bine, dar nu în exces”

Și cafeaua la fel! Cafeaua face bine! Dar nu trebuie exces!

Voltaire consuma 40 de cafele pe zi. Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte. Dumas la fel”, a amintit medicul, punctând însă că nu trebuie să facem excese.

Alimentele care sunt “aur” pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea ne dă lista: “E nevoie de o anumită mâncare”

Creierul, această “bijuterie” cum o numeşte cunoscutul profesor Vlad Ciurea, are nevoie de hrană bună, de calitate pentru a funcţiona optim.

Există cinci alimente sau categorii de alimente care ne ajută să punem creierul în funcţiune mai bine, spune renumitul neurochirurg.

Creierul are nevoie, aşadar, de grăsimi bune, de proteine de calitate, dar şi de un anumit condiment, cum ar fi usturoiul, pe care îl folosim adesea în bucătărie, fără să ştim, de cele mai multe ori, că ne pune “bijuteria” în funcţiune.

Citeste aici analiza noastra si vezi care este cel mai bun espressor de cafea.

Cea mai bună ciocolată pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: “Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită. Ciocolata îi dă energie”

Ciocolata, ca și cafeaua sau ceaiul verde, este bună pentru creier, spune prof. dr. Vlad Ciurea, însă trebuie atenție la sortimentul ales.

Cu alte cuvinte, nu orice ciocolată face bine la creier, chiar dacă celula nervoasă acceptă cu plăcere dulcele.

Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea explică faptul că cea mai bună ciocolată pentru creier este cea amăruie, care este și naturală și are puțin zahăr.

Sursa: antena3