barcute cu branza reteta

Bărcuțele cu brânză sunt nemaipomenit de bune. Gospodinele adoră să le pregătească pentru că se fac foarte ușor, în timp ce copiii iubesc să le mănânce. Încearcă-le și tu. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos. Le poți umple cu ce dorești tu, însă eu prefer să le umplu cu brânză.

Ingrediente necesare:

  • 500 gr făină de grâu
  • 250 ml apă, 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 15 gr drojdie proaspătă (3-4 gr drojdie uscată)
  • 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare
  • 1 gălbenuș de ou

Mod de preparare:

Zdrobește drojdia într-un pahar cu apă caldă, adaugă zahăr și amestecă. Lasă drojdia deoparte pentru aproximativ 10-15 minute.

Într-un castron mare adaugă jumătate din cantitatea de făină de grâu, sarea și aproape tot uleiul. Fă o gaură în centru și adaugă drojdia crescută. Frământă aluatul cu mâinile sau cu un mixer cu cârlige pentru frământat. Pe măsură ce frămânți, adaugă și restul de făină.

barcute din aluat retetaDupă ce ai frământat bine aluatul, modelează-l sub forma unei bile, unge-l cu uleiul rămas și pune-l într-un castron. Acoperă aluatul cu un prosop de bucătărie curat și lasă-l la crescut timp de 30 de minute.

După ce aluatul a crescut suficient, transferă-l pe blatul de lucru presărat cu făină și împarte-l în mai multe bucăți. Eu am tăiat aluatul obținut în 6 bucăți mai mari.

Întindem fiecare bucată de aluat în foi dreptunghiulare și așezăm umplutura dorită în mijloc. Îndoim apoi capetele spre interior, pentru a forma bărcuța. Transferăm bărcuțele în tavă imediat după ce le formăm, pentru a nu risca să se strice forma.

barcute cu branza mod de preparareUngem capetele îndoite cu gălbenuș de ou bătut și lăsăm bărcuțele la crescut timp de 10 minute. Pornim apoi cuptorul la 220 de grade, iar când se încălzește băgăm tava înăuntru. Coacem bărcuțele până capătă o culoare maronie pe margine. Poftă bună!