Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă încep cu multă vreme înainte. Gospodinele întocmesc din timp meniul pentru masa festivă, însă nelipsitul preparat din fața familiei este salata boeuf.

Nu ai cum să dai greș dacă se respectă câțiva pași simpli. În primul rând ai nevoie de:

  • un kilogram de cartofi,
  • 500 g de morcovi
  • 400 g de castraveți și gogoșari murați.
  • 500 grame carne de vită

Cartofii şi morcovii se fierb, la fel ca alte 450 de grame de carne de vită. Imediat după ce s-au fiert, ingredientele se taie în cubuleţe mici şi se amestecă cu mâna, pentru a putea combina cum trebuie aromele.

Este recomandat să se folosească carnea de vită, nu cea de pui. Carnea de vită, deşi sunt puţini care ştiu acest lucru, este cea care dă cu adevărat gust salatei.

Bonus: sarmale de Craciun, reteta de la Catalin Scarlatescu

blank

Masa de Crăciun este un moment special care reuneşte întreaga familie într-o atmosferă călduroasă, cu preparate delicioase, poveşti pline de farmec şi zâmbete alături de cei dragi.

Iar cum bine ştim, de pe mesele românilor, de Sărbători, sarmalele sunt nelipsite.

Delicioasele preparate din carne învelite în frunze de varză murată, pe care toţi membrii familiei le aşteaptă cu entuziasm.

Aşadar, un preparat tradiţional românesc, gătit după reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu, va fi cu siguranţă vedeta de pe masa de Crăciun.Ne este clar cât de strict şi profesionist este Chef Cătălin Scărlătescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, aşa că, după ce a adunat ingredientele perfecte, a început să lucreze la reţeta pentru preparatul mult râvnit de Sărbători.

După ani întregi de explorat şi încercat diverse îmbunătăţiri la reţeta tradiţională pentru sarmale, Chef Cătălin Scărlătescu, a descoperit secretul care le face să fie extrem de gustoase.

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar nelipsite de pe mesele românilor vor fi, cu siguranţă, sarmalele. Ei bine, dacă îţi doreşti să găteşti această mâncare, Chef Cătălin Scărlătescu îţi dezvăluie câteva trucuri.

Mai exact, pentru a da savoare sărmăluţelor e musai să le fierbi timp de mai bine de patru ore.“Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit.

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată.

Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a spus chef Scărlătescu pentru Click.

Ulterior, aşază un strat de varză, peste care adăugă câteva foi de dafin, după care aşeză în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi pune un strat de sarmale.

Repetă cu un strat de varză şi unul de sarmale până când oala se va umple.

Adăugă apă şi un pic de ulei, după care bagă-le la cuptor.

Pentru a prepara aceste sărmăluţe vei avea nevoie de 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură.