Așa faci o salată de legume cu piept de pui incredibil de bună. Este o treaba foarte rapida, pentru care am folosit:
- castraveti proaspeti,
- ardei,
- morcov si telina rasa,
- ceapa verde,
- verdeata,
- putina coaja rasa de lamaie,
- maioneza si piept de pui.
Am sarat castravetele si l-am lasat la scurs. Dupa ce si-a lasat apa, am amestecat toate ingredientele si gata salata.
Am sarat castravetele si l-am lasat la scurs. Dupa ce si-a lasat apa, am amestecat toate ingredientele si gata salata. Pont: Merge bine cu lipii crocante, unse in prealabil cu ulei si prajite usor in tigaie.
Bonus: Legume umplute si sarmale deosebite
Facute acum niste saptamani, n-am uitat de ele. Avem aici (partial!) umplutura mea de sarmale, care nu e niciodata aceeasi si s-a cam modificat de la primele incercari. Dar, sa zicem ca as folosi: la juma’ de kil de carne, 2 morcovi + 2 radacini de patrunjel date pe razatoarea mica, 4-5 cepe mici/medii tocate maruntel, 1 ardei kapia mare, tocat si el cubulete mici, o ceasca de orez. Lasand gluma la o parte, eu n-am sa dau niciodata cantitati extrem de fixe (exceptie facand prajiturile, aluaturile), ceea ce s-a si vazut pe parcursul acestui blog.
Asta deoarece nu mi-am propus, desigur. Si pentru ca experimentez. Tot din intamplare, experimentele mele ajung atat in farfurii, cat si pe blog, ceea ce va doresc si voua. Un alt motiv e ca nu reusesc sa gatesc eu insami dupa cantitati exacte, doar daca e neparat necesar. Plus de-asta, o ceapa medie e mai mica decat una mare, nu-i asa? La fel cartoful sau morcovul.
Ceea ce vreau sa spun, de fapt, e ca la sarmale eu folosesec destul de multe legume, din categoria radacinoase si ceapa, mai ales. Multa ceapa. Ardeiul rosu, de asemenea, mi se pare un must. Le calesc si pun si carnea sa se gateasca un pic cu legumele si orezul, uneori cu bulion, alteori cu vin sau cu ambele. Imi place sa pun slanina taiata marunt, cand am, multa boia si neparat leustean, pe langa alte ierburi. Cam atat, ca am deviat destul.
In umplutura acestor legume nu avem orez, de-asta zisei partial, ci cartofi (4-5 cartofiori), tot sub forma de cubulete cat mai mici. Cu orez am tot facut legume umplute, am zis sa incerc si cu cartofi.
Am umplut ceapa, ardei si rosii, plus un cartofior ratacit. Cartofii i-am pus la calit inainte sa adaug carnea, deci dupa ceapa, legumele razalite si ardei. Nu se lasa mult pe foc legumele astea, numai cat sa prinda luciu. La fel, odata adaugata carnea, o las pana-si schimba culoarea.
Lichidul pe care-l adaug poate sa fie si apa sau supa de legume, daca nu-i bulion sau vin. Nu torn mult, doar cat sa depasesca putin fundul oalei, ca mai lasa si carnea zeama buna.
Asta mi s-a parut cea mai misto versiune de legume umplute, cu cartofi in compozitie.