ardei la murat reteta

Trebuie să recunosc că până să găsesc această rețetă de ardei la borcan, am încercat foarte multe care nu prea erau pe placul meu. Într-o zi însă am găsit această rețetă în caietul cumnatei mele, iar de atunci doar așa pun ardeii la borcan pentru iarnă.

Ingrediente:

  • 3 kg ardei, 1 litru oțet de 9 grade
  • 3 litri apă, 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură sare, 1 lingură zahăr
  • Boabe de piper negru, câțiva căței de usturoi

Mod de preparare:

Curățăm ardei de semințe, apoi îi spălăm bine și ne asigurăm că nu rămân semințe lipite de ardei.

Turnăm într-o cratiță apa, oțetul, uleiul de floarea soarelui, sarea și zahărul. Punem amestecul pe foc, iar când fierbe, adăugăm ardeii în cratiță și îi gătim timp de 2-3 minute, în funcție de cât sunt de mari sau groși. Nu punem toți ardeii deodată, ci câte 3-4.

Pe fundul fiecărui borcan punem câte 2 căței de usturoi curățați și tocați și câteva boabe de piper negru. Adăugăm apoi ardeii în borcane și îi apăsăm ușor cu o lingură.

ardei la murat mod preparareTurnăm apoi marinada în borcane, astfel încât ardeii să plutească în lichid. Sigilăm borcanele și le punem într-un loc răcoros și întunecat. După aproximativ 7-10 zile, putem gusta ardeii.

Am pus aici toate rețetele noastre de ciorbe și supe. Poftă bună!

Dacă deschidem un borcan de ardei, nu-l mai punem în debara ci-l păstrăm în frigider. Putem consuma ardeii la borcan cu diferite preparate culinare. Sunt delicioși. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

ardei la murat ingredienteDacă ți-a plăcut această rețetă, împărtășește-o și cu prietenii tăi. Sigur vor dori și ei să o încerce!