În rândurile de mai jos vei găsi 3 rețete de ardei kapia la borcan. Am adunat aceste rețete de la gospodinele din satul părinților mei. Le-am încercat pe toate și mi s-au părut foarte gustoase. Încearcă-le și tu!
Ingrediente:
- 3 kg ardei kapia
- 50 gr sare, 100 gr zahăr
- 300 ml oțel, 150 ml ulei
- 1 căpățână mare de usturoi, 1 pliculeț conservant
- 1 legătură de pătrunjel, câteva frunze de țelină
Mod de preparare:
Spală ardeii, șterge-i și scoate-le semințele. Pune ardeii pe o tavă de copt și coace-i în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 250 grade C, întorcându-i pe toate părțile.
Într-un vas amestecă zahărul, sarea, conservantul, oțetul și uleiul. Adaugă și țelina, usturoiul și pătrunjelul tocat și amestecă totul bine pentru a se dizolva zahărul și sarea.
Toarnă câte 2 linguri de marinată în fiecare ardei și pune-i pe toți într-o cratiță, Toarnă lichidul rămas peste ultimul strat de ardei. Acoperă ardeii cu o farfurie, pune ceva greu deasupra (o punga de zahar, orez etc) și lasă-i acolo peste noapte.
A doua zi, mută ardeii într-un borcan mai mare și toarnă lichidul rămas în cratiță peste ei. Închide borcanul cu un capac.
Ardei kapia prăjiți și puși la borcan
Ingrediente:
- 3 kg ardei kapia
- 1.2 litri oțet, sare
- Ulei pentru prăjit
- 1 pliculeț conservant
Mod de preparare:
Spală ardeii, scoate-le semințele și lasă-i să se usuce. Toarnă uleiul într-o tigaie mai mare, astfel încât să acoperi tot fundul tigăii și prăjește ardeii pe toate părțile. Pune imediat ardeii prăjiți într-un borcan mare, sterilizat și încălzit, adaugă sare și conservant.
După ce ai umplut borcanul, toarnă oțetul fiert și răcit peste ardei. Acoperă borcanul cu o farfurie și lasă-l așa peste noapte. A doua zi mai adaugă oțet dacă este necesar și închide borcanul cu un capac.
Ardei fierți în oțet și ulei
Ingrediente:
- 3 kg ardei kapia roșii, 1 litru apă
- 500 ml oțet din vin, 100 ml ulei
- 250 gr zahăr, 20 gr sare
- 1 plic boabe de piper, 1 legătură frunză de țelină
- 1 plic conservant
Mod de preparare:
Toarnă într-o cratiță apa, oțetul, uleiul, boabele de piper, frunzele de țelină, sarea și zahărul. Pune cratița pe aragaz și lasă marinata să fiarbă.
Spală ardeii bine și scoate-le semințele, apoi pune-i marinata care fierbe. Fiecare ardei trebuie să fiarbă timp de aproximativ 3-4 minute. Lasă-i apoi să se răcească și pune-i în borcane sterilizate, calde.
Adaugă conservantul în amestecul în care ai fiert ardeii cât încă este fierbinte, apoi toarnă marinada în borcane. Acoperă borcanele cu o farfurie și lasă-le așa peste noapte.
A doua zi, mai adaugă lichid dacă este necesar și închide borcanele cu capace.