Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă vei începe să consumi apă de ghimbir înainte de a mânca?

Mai multe studii stiintifice au confirmat beneficiile uimitoare ale ghimbirului pentru sanatate.

Cele mai importante efecte ale ghimbirului sunt:

  • Sustine digestia
  • Previne greata (inclusiv din timpul menstruatiei sau sarcinii)
  • Amelioreaza durerea
  • Surpima inflamatia din organism
  • Videca vertijul
  • Ajuta la tratarea racelii si gripei

Consumul regulat de ghimbir poate preveni chiar si dezvoltarea bolilor cardiovasculare. De asemenea, scade nivelul colesterolului LDL (rau) din sange care pericliteaza cel mai mult vasele de sange, prin formarea de depozite pe ele.

Ce este ateroscleroza si cum o poate preveni ghimbirul?

Ateroslecroza sau intarirea arterelor este o boala grava a sistemului circulator. Aceasta boala apare atunci cand depunerile sedimentare de colesterol infunda vasele de sange si, in acelasi timp, le reduc elasticitatea.

Astfel de vase sunt mai predispuse, fie la blocaj complet, fie la ruptura si dezvoltarea unui infarct sau a unui accident vascular cerebral.

Cercetatorii au descoperit ca ghimbirul este foarte eficient in prevenirea formarii depozitelor vasculare, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.

Depozitele de colesterol se formeaza exact atunci cand inflamatia apare in organism. Ghimbirul se concentreaza pe ambele probleme – colesterolul si inflamatia.

De fapt, ghimbirul s-a dovedit a fi la fel de eficient in controlul inflamatiei, ca medicamentele antiinflamatoare cunoscute, pe baza de ibuprofen. Cu toate acestea, spre deosebire de ibuprofen, ghimbirul nu are efecte secundare.

Ce mai poate face ghimbirul?

Pe langa efectele mentionate deja, ghimbirul, este de asemenea, foarte bun in suprimarea durerilor de genunchi si a simptomelor osteoartritei. Antioxidantii gasiti in ghimbir pot dezactiva factorul inflamator TNF-alfa, cunoscut si ca factor de necroza tumorala.

Pe langa efectele sale antitumorale, ghimbirul suprima excelent si simptomele depresiei, previne dezvoltarea bolii Alzheimer si dezvoltarea sindromului inflamator intestinal.

Reteta cu apa de ghimbir

Ghimbirul poate fi consumat in diferite moduri – sub forma de ceai, suc, sau apa de ghimbir. In acest articol, iti vom dezvalui o reteta pentru prepararea apei de ghimbir.

Ingrediente:

  • 3-4 cm radacina de ghimbir
  • Sucul proaspat stors din jumatate de lamaie
  • 500-700 ml apa
  • 2-3 lingurite miere de albine

Mod de preparare:

Curata si rade ghimbirul. Pune ghimbirul ras intr-un vas de sticla si toarna apa peste el. Adauga suc de lamaie si miere si amesteca bine, astfel incat mierea sa se dizolve complet. Adauga cateva cuburi de gheata in apa de ghimbir si serveste-o.

Mod de utilizare:

Consuma aceasta apa de mai multe ori pe zi (cate 100-200 ml apa de ghimbir deodata). Cel mai bine este sa consumi aceasta apa inainte de a manca pentru a promova formarea sucurilor digestive si, de asemenea, intre mese.

Pregateste apa de ghimbir in fiecare zi. O poti utiliza preventiv sau pentru traarea bolilor mentionate in acest articol.

Persoanele alergice la ghimbir nu ar trebui sa incerce aceasta reteta.