Aluat pufos și moale cu drojdie – Dureaază fix o oră, fără ouă și fără lapte

publicitate

Prin mai multe retete si pozepe care le-am pus pe facebook in ultimul timp am fost intrebata de reteta pentru aluat care le facea cu ochiul tuturor gospodinelor. Am tot promis ca o s-o public intr-i zi si iata ca acea zi a si venit. Astazi va prezint reteta mea „secreta” de  aluat, care surpriza … se face cu faina, cartofi, ulei, apa, drojdie, putin zahar si putina sare.

Aluat cu drojdie pufos și moale – Rețetă gata într-o oră, fără ouă și fără lapte – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 500 ml apă
  • 2 cartofi
  • 3 lingurițe drojdie
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1.5 kg făină
  • 250 ml ulei

Cam acestea sunt ingredientele de care este nevoie. Mai puteti adauga si altele daca aveti preferinte si vreti sa „reinventati” reteta, insa pentru prima data va sugerez sa respectati cantitatile si ingredientele, deoarece va asigur ca este o reteta PERFECTA!

Mod de preparare:

1. Pentru început pregatim carofii (recomand cartofi din gradina proprie daca aveti posibilitatea). Curățăm cartofii, ii tăiem bucățele și îi fierbem la foc mic.

2. După ce au fiert, îi facem piure. Adăugăm drojdia, zahărul, sarea și uleiul. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Adăugăm jumătate din cantitatea de făină și amestecăm până obținem un aluat moale și omogen. Ar trebui sa obtineti ceva foarte similar cu poza de mai jos.

4. Treptat, adăugăm cantitatea de făină rămasă. Frământăm aluatul pe masa de lucru, pe urmă îl lăsăm la crescut într-un loc cald. Da, chiar atat de simplu ese si este tot ce trebuie sa faci sa obtii un aluat perfect pentru absolut orice.

Asta a fost tot. Aveti acum un aluat de nota 10! Pofta buna si sa-l folositi cu mare placere la orice doriti sa gatiti!