aluat reteta

În rândurile de mai jos vei găsi o rețetă simplă pentru un aluat ce poate fi folosit atât pentru preparatele dulci cât și pentru cele sărate. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 1 kg făină de grâu, 1 plic praf de copt
  • 400 ml lapte călduț, 40 gr drojdie proaspătă
  • 3 linguri zahăr, 2 ouă
  • 250 ml iaurt, 2 lingurițe sare

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron laptele călduț cu zahărul și drojdia sfărâmată. Lasă totul deoparte pentru aproximativ 10-15 minute, timp în care drojdia va crește.

Pune făina de grâu într-un castron și adaugă praful de copt. Amestecă bine apoi fă o scobitură în mijloc și adaugă drojdia, ouăle, iaurtul și sarea. Amestecă bine toate ingredientele cu un mixer cu cârlige pentru frământat.

aluat mod preparareTransferă aluatul într-o pungă, scoate aerul din interior, răsucește punga și și leag-o la gură.

aluat ingredienteTransferă aluatul cu tot cu pungă într-un castron, apoi pune-l la frigider. Cât timp stă în frigider, aluatul va crește. Aluatul poate fi folosit timp de aproximativ 7 zile.

aluat preparareDe fiecare dată când iei o bucată de aluat trebuie să eliberezi aerul din pungă, să o răsucești și apoi să o legi la capăt. Pune aluatul rămas la frigider.

Nu este necesar să frămânți aluatul înainte de utilizare. Acest aluat poate fi folosit atât pentru preparatele dulci, cât și pentru cele sărate. Eu folosesc acest aluat pentru a face pizza, langoși, crenvurști în aluat, gogoși și cornulețe cu gem sau nucă. Încearcă și tu rețeta noastră! Poftă bună și spor la gătit!

aluat retete

Articolul precedentPrăjitură cu vișine și budincă de vanilie – gustoasă, apetisantă și ușor de preparat
Articolul următorPrăjitură cu biscuiți și fructe – o rețetă ușoară și rapidă, fără coacere
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.