Alifia de urzică elimină durerile articulare și reumatice. Iată cum se prepară

alifie de urzica dureri articulare

Dacă te confrunți cu dureri articulare și reumatice ar fi bine să folosești alifia de urzică. Urzica verde este folosită de mulți ani la ameliorarea durerilor articulare și tratarea bolilor reumatice.

Ceaiul de urzică are efect diuretic, antimicrobian, vitaminizant și expectorant și poate vindeca tot organismul. Urzica îmbunătățește circulația sangvină, reduce presiunea arterială, ameliorează inflamațiile și detoxifică organismul.

Această plantă conține compuși antiinflamatori ce pot trata diferite afecțiuni provocate de inflamații, cum ar fi guta, artrita sau reumatismul. Urzica ajută la regenerarea țesuturilor afectate și grăbește vindecarea rănilor.

Poate fi utilizată și de persoanele care au probleme cu mătreața sau căderea excesivă a părului. Acestea trebuie să aplice atât pe scalp, cât și pe păr tinctură sau decoct de urzică.

Pe vremuri, persoanele care sufereau de reumatism erau bătute cu urzici proaspete, pe zonele dureroase, deoarece se credea că planta stimulează circulația sangvină.

Astăzi putem folosi comprese sau unguente de urzici pentru a scăpa de aceste dureri. Chiar și atunci când este administrată sub formă de ceai, această plantă ajută la ameliorarea durerilor reumatice, deoarece conține magneziu (reduce durerile musculare) și compuși antiinflamatori.

Pentru a prepara ceai de urzică trebuie să pui 20 gr de frunze în 200 ml de apă clocotită și să lași la infuzat timp de 4-8 ore. Strecoară apoi ceaiul și pune-l în cada cu apă înainte de a face baie. De asemenea, poți folosi și comprese cu ceai de urzică.

Potrivit unui studiu, crema de urzică aplicată pe zonele afectate de osteoartrită este mult mai eficientă decât placebo. Orice individ își poate prepara alifia de urzici chiar la el acasă folosind frunze proaspete de urzică și untură de porc.

Ingrediente pentru alifie de urzici:

  • 2 mâini de urzici
  • 250 gr untură de porc nesărată

Mod de preparare:

Mai întâi, toacă mărunt frunzele proaspete de urzică. Pune apoi untura de porc curată, într-o cratiță, pe aragaz și așteaptă să se topească. În momentul în care untura s-a topit, adaugă frunzele de urzică tocate și lasă-le să sfârâie ușor, apoi ia cratița de pe foc și acoper-o cu un capac. Lasă frunzele de urzică la infuzat o noapte întreagă.

Dimineața, pune tigaia pe foc și așteaptă ca untură să devină lichidă (nu lăsa să fiarbă). Strecoară uleiul folosind o pânză curată de tifon și aruncă frunzele de urzică.

Pune uleiul cald în borcane din sticlă sau în cutii mici și așteaptă să se solidifice.

Dacă nu ai untură de porc curată, poți prepara această alifie folosind ulei de măsline și ceară. Trebuie doar să pui frunzele de urzică toate într-un recipient din sticlă și să torni peste ele ulei de măsline. Se lasă frunzele de urzică la macerat timp de 2 săptămâni, într-un loc în care bate soarele.

După 2 săptămâni se strecoară uleiul de măsline și se pune într-un borcan. Este necesar să cântărești uleiul pentru a ști câtă ceară să adaugi în borcan. Dacă ai 200 ml de ulei atunci trebuie să adaugi 30 gr de ceară. Adaugă ceara tocată sau rasă în borcan.

Pune pe aragaz un ibric umplut pe jumătate cu apă iar când clocotește adaugă borcanul în ibric și lasă ceara să se topească. Când tot amestecul a devenit lichid, toarnă-l în borcane din sticlă și lasă-l să se solidifice. Păstrează recipientele cu alifie în frigider.

Cum se folosește alifia de urzici?

Se aplică alifia pe zonele inflamate și pe articulațiile dureroase. Alifia de urzici poate fi folosită și pentru ameliorarea durerilor de spate și vindecarea bătăturilor, eczemelor sau ciupercii unghiei.