alifie de sanziene beneficii

Osteofitele, cunoscute și ca „ciocuri” osoase sunt proeminențe osoase care apar de-a lungul marginilor osoase. Acestea se formează, de cele mai multe ori, în zona articulațiilor afectate de artroză. Osteofitele apar, în general, la persoanele care suferă de un anumit tip de artrită.

Osteoartrita, denumită și artroză, afectează cartilajul, acel țesut dur, dar flexibil ce acoperă oasele și ajută articulațiile să se miște. De cele mai multe ori, osteoartrita afectează genunchii, coloana vertebrală și articulațiile mâinilor.

Pe măsură ce boala evoluează, articulațiile se deteriorează din ce în ce mai tare, iar în jurul lor se formează noi oase, cunoscute și ca pinteni sau ciocuri. De fapt, aceste excrescențe osoase sunt osteofite. Osteofitele pot apărea și la nivelul oaselor care formează coloana vertebrală.

Din fericire, osteofitele pot fi tratate cu alifie de sânziene. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 500 gr untură curată, de porc
  • 4 pumni flori de sânziene

Mod de preparare:

Pune untura de porc într-o tigaie și las-o să se încălzească bine, apoi adaugă florile. Când amestecul începe să clocotească, amestecă bine și ia tigaia de pe foc. Acoperă tigaia și lasă untura cu flori de sânziene la răcit, peste noapte. A doua zi, pune din nou tigaia pe foc și așteaptă ca untura să devină lichidă.

Strecoară apoi lichidul printr-o bucată de tifon și pune-l în recipiente mici, cu capac. Păstrează alifia la frigider și folosește-o ori de câte ori te confrunți cu dureri articulare. Alifia de sânziene poate fi folosită și la eliminarea petelor de piele care apar la bătrânețe.

Articolul precedentSalvia – planta care poate trata depresia și anxietatea
Articolul următorBăutura Inimii – un remediu cu usturoi și lămâie ce susține sănătatea inimii și îmbunătățește circulația sângelui
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.