Ai trandafiri în grădină? Ține cont de sfaturile noastre dacă vrei să înflorească toată vara

trandafiri roz gradina

Multi oameni considera ca trandafirii sunt cele mai frumoase flori. Majoritatea oamenilor care stau la casa isi planteaza astfel de flori in gradina. Insa, trandafirii au nevoie de ingrijire speciala. In primul rand, trebuie taiati corespunzator.

Dupa ce plantam trandafirii trebuie sa-i ingrijim asa cum trebuie pentru a ne asigura ca vor avea o viata lunga.

Cand se planteaza trandafirii?

Cel mai bine este sa plantezi trandafirii in aprilie. Cu toate acestea, fiecare soi de trandafiri are propriile cerinte. Insa, toti trandafirii au nevoie de un sol adanc.

Stratul superior ar trebui sa fie, in mare parte, argilos nisipos, inar stratul inferior, ar trebui sa fie, de obicei, argilos.

Inmoaie radacinile in apa timp ce cateva ori, apoi planteaza-le. Taie lastarii cu aproximativ 20-30 cm deasupra solului, indepartand lastarii subtiri si deteriorati.

Cum se tund tufele de trandafiri?

Atunci cand cresc, trandafirii trebuie taiati. Nu numai pentru a avea un aspect estetic si frumos, ci si pentru a-i stimula sa infloreasca. Gradinarii incepatori considera ca este foarte dificil sa taie trandafirii.

Dar, pe masura ce se familiarizeaza cu metodele de taiere, totul devine mai usor. In primul rand, trebuie pregatite instrumentele. Foarfecele trebuie sa fie ascutit si curat.

Fiecare tip de trandafir se taie diferit, asa ca trebuie sa stii exact ce plantezi. Trandafirii cu flori mari sunt taiati la 40 cm deasupra solului. La trandafirii cataratori care infloresc in mod repetat, se taie varfurile.

Taietura se face la 0,5 cm deasupra mugurului.

Ingrijirea trandafirilor de gradina

Nu doar taierea trandafirilor este importanta, ci si ingrijirea acestora. Frunzele trebuie protejate impotriva ciupercilor patogene. Prin urmare, vei face o greseala daca vei stropi trandafirul cu apa.

Aceasta greseala este facuta de tinerii gradinari care cred ca udarea va ajuta la cresterea plantei. De fapt, prin udarea abundenta, trandafirul poate suferi de Matrite – o boala ce afecteaza mugurii si ii va face sa putrezeasca inainte de a inflori.

Patarea neagra este o alta boala fungica care se manifesta prin aparitia petelor negre pe frunzele de trandafir. Ambele boli trebuie combatute cu spray-uri chimice.

Atunci cand uzi o planta, trebuie sa diresctionezi fluxul de apa direct pe substrat. Mugurii decolorati trebuie indepartati pentru a stimula planta sa infloreasca.

Cand incepi fertilizarea, foloseste ingrasaminte pentru trandafiri. Fertilizarea se face de doua ori, primvara devreme si in perioada de inflorire. Fertilizarea trebuie finalizata in iulie.

Tine minte ca iarna trebuie sa acoperi trandafirii pentru a nu ingheta.