Suferi de insomnie? Iată un truc simplu să uiți de această problemă!

Cei care au probleme cu somnul ar trebui sa incerce sa stinga toate luminile atunci cand merg la culcare, intrucat, potrivit unui studiu, somnul cu o lumina aprinsa poate impiedica o persoana sa adoarma profund. Astfel, aceasta se va trezi foarte des.

Studul a fost realizat pe 10 participanti. Acestora li s-a solicitat sa efectueze testul de somn de doua ori, de fiecare data in conditii diferite.

Primul a fost cu participantii la studiu dormind cu o lumina fluorescenta la doar cativa metri distanta si al doilea test a fost efectuat pe aceiasi participanti, dar fara lumini, acestia dormind in intuneric complet.

Cercetatorii au colectat rezoltatele folosind polisomnografia si au tras urmatoarele concluzii: Lumina aprinsa nu duce doar la un somn superficial, dar are si un efect persistent asupra oscilatiilor creierului, in special a celor implicate in profunzimea si stabilitatea somnului. Studiu demonstreaza efectul periculos al poluarii luminoase asupra sanatatii.

Acest studiu se concentreaza pe impactul direct al luminilor aprinse in timpul somnului, dar exista si alte cercetari care arata ca luminile aprinse inainte de culcare pot avea un efect mare asupra somnului.

Cei care vor sa doarma mai bine ar trebui sa tina cont de urmatoare sfaturi:

  • Pentru un somn linistit, in camera ta nu ar trebui sa fie aprinsa nicio lumina
  • Camera ta ar trebui sa fie cat se poate de intunecata pentru a induce o stare de somn profund – incearca draperii negre sau groase, jaluzele intunecare complet, pentru a crea ambientul dorit
  • Daca te trezesti frecvent in timpul noptii pentru a merge la baie – asigura-te ca nu aprinzi nicio lumina, deoarece acest lucru te poate impiedica sa mai dormi profund odata ce te intorci in pat

Multi oameni se lupta sa obtina un somn bun intr-o lume plina de electronice, si ne intrebam de ce. Creierul nostru sarac este constant bombardat de alarme, e-mailuri si aplicatii care ruleaza zi si noapte.

Aproape ca pierdem importanta relaxarii inainte de culcare. Opreste toate gadget-urile cu o ora inainte de culcare pentru a te asigura ca mintea ta este reglata la modul „somn” si nu la modul „mergi” si „gandeste” cum a fost toata ziua cand aceste gadget-uri au fost pornite.