Analizând semnalele pe care ți le trimite corpul, îți poți da seama cu ce probleme de sănătate te confrunți. Când cuiva îi este frig, chiar dacă toți cei din jur se simt înfierbântați, iar degetele sale sunt mai mereu reci înseamnă că are o problemă cu circulația sângelui.
Când apare senzația de căldură, înseamnă că sângele circulă corect prin corp și-l încălzește. În cazul persoanelor obeze, sângele nu poate trece prin toate capilarele mici, în special prin picioare și brațe, iar acestea devin reci.
Este mult mai periculos, atunci când întregul corp începe să se răcească. Acesta este un semn care indică o circulație sangvină slabă.
Atunci când sângele se coagulează, organele nu mai primesc suficient oxigen, așadar trebuie să căutăm o soluție pentru a subția imediat sângele. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul antioxidanților.
Totuși, problema este că aceste substanțe trebuie să intre și în ficat prin fluxul sangvin.
De ce se coagulează sângele?
Funcția hepatică slabă, deshidratarea și alimentația nesănătoasă duc, în timp la coagularea sângelui. Studiile efectuate în august, pe oameni care au consumat legume și fructe de sezon, au arătat că sângele acestora a avut o densitate normală.
Prin urmare, în ficat trebuie să se acumuleze vitamine antioxidante, ce pot fi folosite cât mai mult timp.
Sucurile ajută la subțierea sângelui
Desigur, oamenii trebuie să-și ia doza de vitamine, pe tot parcursul anului, dar acest lucru nu se poate realiza prin consumul de fructe și legume crescute cu substanțe chimice.
Legumele depozitate în cămară, cum ar fi morcovii, sfecla, varza și dovleacul sunt pline de vitamine. Coagularea sângelui poate fi combătută prin consumul de sucuri din fructe și legume proaspete, inclusiv morcovi și dovlecei, care furnizează antioxidanți.
Este important ca sucurile să fie făcute din legume și fructe de bună calitate, depozitate corespunzător. Este indicat să amesteci fructele sau legumele dulci (morcov, dovleac) cu cele acre (mere, citrice, afine).
Poți adăuga 1-2 linguri de suc de oțet de mere în sucul dulce. Acidul neutralizează nitrații care se pot acumula în fructe și legume.
Ierburi pentru susținerea ficatului
Pregătește un amestec de rădăcină de pir târâtor, iarbă mare, sorbestrea, rădăcină de păpădie și cicoare sălbatică într-un raport de 2:1:1:2:2.
Adaugă o lingură de plante zdrobite într-un vas cu 400 ml apă clocotită și fierbe la foc mic timp de 12-15 minute. Lasă apoi să se răcească și scurge apa.
Bea 70-80 ml de 4-5 ori pe zi înainte de masă. Consumă această băutură timp de 1.5-2 luni.