Află cum îți poți dezgheța rapid congelatorul. Metodele sunt foarte simple

dezghetare congelator

Unele frigidere cu congelator si unele congelatoare au o tehnologie No Frost (fara gheata). Asta inseamna ca depunerea ghetii nu este permisa.

Din pacate, nu toata lumea are acasa un astfel de frigider. Cei care inca folosesc frigidere si congelatoare vechi pierd ore intregi pentru a le dezgheta.

Dezghetarea frigiderului si a congelatorului nu este usoara. Dureaza cateva ore si, in plus, exista riscul ca alimentele care au fost depozitate in ele sa se strice.

Din fericire, exista cateva modalitati eficiente prin care acest proces de dezghetare sa se faca mai usor.

Desigur, preventia este intotdeauna cea mai buna.

Poate nu stiai, dar congelarea alimentelor in pungi deschise, duce la formarea unei cantitati mai mare de gheata in interiorul congelatorului.

De aceea, este recomandat sa pui intotdeauna mancarea la congelator, in recipiente bine inchise.

Pentru a dezgheta frigiderul sau congelatorul, umple o sticla cu pulverizator cu apa fierbinte si pulverizeaza stratul de gheata. Iti va fi mult mai usor sa elimini gheata.

De asemenea, o sticla din plastic umpluta cu apa fierbinte si pusa in interior te va ajuta sa dezgheti mai usor congelatorul.

Daca doresti sa se formeze mai putina gheata in congelator, aplica glicerina pe un tampon din bumbac si sterge peretii curati si uscati ai congelatorului.

Tine cont de aceste sfaturi si usureaza-ti munca. Vei reusi sa dezgheti congelatorul vechi mult mai usor, chiar daca in interior exista un strat gros de gheata.

In plus, nu va mai trebui sa-ti faci griji ca alimentele se vor strica, pentru ca le vei pune mult mai repede inapoi in congelator.