tiroida alimente interzise

Tiroida este o glandă foarte importantă pentru organism. Aceasta este situată în partea inferioară a gâtului și are forma unui fluture. Tiroida produce hormoni care sunt responsabili de reglarea diferitelor funcții ale corpului, cum ar fi: creșterea sau pierderea în greutate.

Când această glandă nu mai funcționează normal, apar probleme precum: tulburări de ritm cardiac, căderea părului, energie redusă, ruperea unghiilor, senzație de frig, creștere în greutate. Deși toată lumea se poate confrunta cu problemele tiroidei, cele mai afectate sunt femeile.

Atunci când ai probleme cu tiroida trebuie să-ți schimbi dieta, deoarece alimentele procesate sunt foarte periculoase pentru sănătate.

Printre alimentele care cauzează cele mai multe probleme se numără glutenul și soia. Glutenul provoacă indigestie, iar soia afectează sistemul reproducător și tiroida.

Tratamentele pentru tiroidă variază în funcție de gradul de dezvoltare al bolii. Afecțiunile tiroidei pot fi controlate cu medicamente și remedii naturale, acestea din urmă nu au efecte secundare.

Pentru a îmbunătăți funcția tiroidei, ar fi bine să ții cont de următoarele recomandări:

  • Schimbă-ți dieta (consumă fibre, încearcă să reduci cantitatea de zaharuri și grăsimi, renunță la soia și la gluten)
  • Hidratează-te (consumă cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi)
  • Fă mișcare zilnic (este foarte important să faci exerciții fizice zilnic sau pur și simplu să te plimbi prin parc)

Ținând cont de aceste sfaturi, funcția tiroidei se va îmbunătăți, la fel și starea ta de sănătate. Este foarte important să adopți o dietă echilibrată și să faci mișcare zilnic, pentru a avea un corp frumos și un organism sănătos.

Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.