Aproximativ 25% din oamenii din Statele Unite sufera din cauza durerilor de genunchi, a doua cea mai mare cauza de dureri cronice din tara. Chiar si fara durerea de genunchi, cu totii suferim de oboseala si de accidentari minore in mod frecvent si toti cauta sa scape cat mai repede de aceste probleme. Astazi, o sa iti aratam cateva exercitii care pot sa reduca senzatia de durere din genunchi, din picior  si din sold si care te pot face sa te simti mult mai bine.

Ridicarea calcaiului

Apuca un scaun de spatar si ridica-ti unul dintre picioare prin indoirea genunchiului. Acum, ridica calcaiul celuilalt picior pana cand esti pe varful degetelor, dupa care cobori incet calcaiul. Repeta ridicarile de calcai timp de 10 pana la 15 minute pentru fiecare picior. Acest exercitiu are rolul de a intari muschii genunchilor si ai gleznelor.

Mersul pe varful degetelor

Mersul pe varful degetelor este un exercitiu foarte simplu, care poate sa fie facut in timp ce faci si alte treburi. Trebuie doar sa stai pe varfuri si sa incepi sa mergi pentru a iti intari muschii gambelor si ai degetelor. Ar trebui sa faci acest exercitiu timp de aproximativ 15 minute sau pana cand ai obosit.

Cercurile facute cu glezna

Ridica-ti piciorul de pe podea, dupa care trebuie sa incepi sa il rotesti de 10 ori in interior si in afara. Repeta acest exercitiu de 2 sau 3 ori pentru fiecare picior.

Banda de rezistenta

Fixeaza o banda de rezistenta in jurul piciorului unui scaun sau al unei canapele, dupa care trebuie sa pui un picior sub celalalt si sa iti indoi genunchiul putin. Acum, trebuie sa apuci banda cu degetele de la piciorul de deasupra, dupa care trebuie sa il indoi inapoi, inspre capul tau. Intoarce-te incet in pozitia originala, apoi repeta aceasta miscare de 15 ori pentru fiecare picior. Acest exercitiu puternic iti va intari muschii gambei si muschii exteriori ai coapsei.

Jocurile cu degetele de la picioare

In timp ce stai drept in picioare, trebuie sa iti indoi degetele ca si cum incerci sa apuci podeaua. Pentru a face ca lucrurile sa fie mai usoare, poti sa pui pietricele sau un prosop pe podea si sa incerci sa le apuci cu degetele de la picioare.

Mersul pe mingi

Pune o minge de tenis pe jos, dupa care te asezi pe un scaun si iti pui un picior peste el. Impinge mingea pe toata laba piciorului si bucura-te de acest masaj timp de 10- 15 minute.

Bonus

Masarea picioarelor si acupunctura pot, de asemenea, sa se dovedeasca utile in tratarea durerilor de solduri sau de genunchi. Daca picioarele tale sunt dureroase si au nevoie de relaxare, trebuie sa le masezi timp de aproximativ 15 minute. Acest lucru va determina relaxarea picioarelor si a corpului in general.