Acesta este cel mai simplu mod de a curăța cuptorul. Fără substanțe chimice!

pasta bicarbonat

Este dificil sa cureti mizeria din cuptor. Majoritatea produselor vândute în magazine nu elimina complet murdăria. De aceea, îți recomand sa incerci o soluție pregatita in casa. Ingredientele necesare sunt destul de ieftine.

Ai nevoie de:

  • Praf de copt, otet de vin
  • Apa
  • Mănuși de cauciuc, carpa
  • Spatula din plastic sau silicon
  • Sticlă cu pulverizator

Cum se curata cuptorul:

Mai intai trebuie sa golim cuptorul și să scoatem totul din interior, inclusiv gratarul. Amestecăm într-un castron mic jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu cateva linguri de apa.

Dacă este nevoie mai adaugam bicarbonat sau apa, astfel incat sa obtinem o pasta ușor de întins.

Intindem pasta pe toata suprafața interioară a cuptorului, cu excepția incalzitoarelor. Punem o cantitate mai mare de pasta pe petele grase. Cat timp folosim aceasta pastă, ne punem manusi in maini.

Lăsăm pasta sa actioneze 12 ore. După aceea luăm o carpa umeda si indepartam pasta uscata. Putem folosi o spatula pentru a indeparta pasta din zonele greu accesibile.

cuptor murdarTurnam otetul de vin într-o sticlă cu pulverizator și stropim în zonele în care mai ramane murdărie și pasta. Otetul va reactiona cu bicarbonatul de sodiu și astfel se va forma o spumă fină.

În cele din urma, luăm o carpa umeda si stergem cuptorul.

cuptor de curatatS-ar putea sa fim nevoiti sa ștergem de mai multe ori, dar în cele din urma cuptorul va fi curat si stralucitor.

Folosind praf de copt vom putea șterge și geamul cuptorului. Amestecăm un pliculet de praf de copt cu apa calda astfel incat sa obtinem o pasta.

Aplicam pasta pe geamul cuptorului și o lăsăm sa actioneze 30 de minute, apoi ștergem bine geamul.

Pentru a curata cuptorul, poți folosi chiar și amoniac, dacă nu te deranjează mirosul său puternic.

Preincalzeste cuptorul la 150 grade și toarnă un litru de apa fierbinte într-un vas de copt. Într-un alt vas toarnă 250 ml de amoniac. Pune ambele vase în cuptorul preincalzit.

Vasul cu apă trebuie pus pe fundul cuptorului, iar vasul cu amoniac în mijlocul cuptorului.

Oprește cuptorul și lasa amoniacul sa actioneze peste noapte. Nu este recomandat sa stai în bucătărie peste noapte, deoarece amoniacul este o substanta periculoasa care deteriorează membranele mucoase atunci cand este inhata.

De asemenea, trebuie sa aerisesti bucătăria foarte bine. A doua zi, spala cuptorul cu o carpa, apa caldă și agenți de curățare obișnuiți.