frunze de dafin beneficii

Mulți dintre cei care iubesc să gătească folosesc frecvent frunzele de dafin în bucătărie pentru a le oferi sosurilor și mâncărurilor o aromă unică. Ceea ce mulți nu știu este că frunzele de dafin au fost folosite mult timp ca remediu pentru anumite boli.

Natura ne oferă diferite remedii pentru bolile cu care ne putem confrunta la un moment dat. Frunzele de dafin au proprietăți incredibile și oferă multe beneficii pentru sănătate.

Cu această plantă minunată poți trata depresia, infecțiile cutanate, uretrita, cistita, spasmele, starea de slăbiciune, simptomele premenstruale, durerile de cap și migrenele, artrita, otita, retenția de lichide și balonarea.

Pentru a combate toate aceste probleme de sănătate, pregătește o infuzie din foi de dafin.

Ingrediente:

  • 30 gr frunze de dafin uscate
  • Apă

Mod de preparare:

Pune apa la fiert, într-o oală mică și așteaptă până încep să apară bule la suprafață. Adaugă apoi 30 gr de foi de dafin și mai lasă oala pe aragaz, la foc mic, încă 5 minute.

Oprește focul, acoperă oala cu un capac și așteaptă să se răcească infuzia. Se recomandă ca acest ceai să fie consumat dimineața înainte de micul dejun și seara, înainte de culcare. Pentru îndulcirea ceaiului se poate adăuga miere de albine, dar acest lucru este opțional.

Ceaiul din frunze de dafin îmbunătățește digestia, ameliorează afecțiunile respiratorii, susține sănătatea inimii, ameliorează durerile menstruale și reduc anxietatea. De asemenea, frunzele de dafin au proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea inflamațiilor din organism. Frunzele de dafin sunt foarte eficiente în calmarea durerilor articularea și vindecarea erupțiilor cutanate.

Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.