Cuvantul „parazit” are conotatii negative. Parazitii sunt niste organisme vii pe care ne dorim sa le tinem de parte de noi. Poti fi afectat de paraziti doar prin contactul direct cu acestia, fie ca mananci/bei ceva sau prin contact o persoana infectata (inclusiv contact sexual).

Cele mai comune infectii parazitare includ:

  • Criptosporidioza – o infectie intestinala care apare in urma contactului cu un scaun infectat
  • Giardioza – transmisa prin mancare contaminata sau prin contact cu persoana infectata
  • Malaria – Transmisa prin muscaturi de catre tantarii infectati
  • Toxoplasmoza – transmisa prin mancarea contaminata sau prin contactul cu fecalele de pisica
  • Trichomoniaza – transmisa sexual

Simptomele infectiilor parazitare

Multi parazici gasesc un spatiu frumos, sigur, calduros si placut in sistemul digestiv. Iata care sunt simptomele unei infectii parazitare:

  • greata, voma
  • febra, frisoane
  • crampe abdominale
  • probleme cu pielea cum ar fi inrosiri sau mancarimi
  • secretii vaginale
  • umflarea ganglionilor limfatici
  • dureri musculare

Pentru fiecare toxina umana din mediul inconjurator, natura are un antidot

Ceea ce noi numim parazit nu inseamna neaparat „organism rau”. Fiecare fiinta de pe pamant are rolul sau in natura, chiar daca nu stim care este acela. Unele dintre aceste organisme cauzeaza boli oamenilor dar nu si altor specii. Facand organismul nostru mai putin placut acestor paraziti si prin intarirea sistemului imunitar, putem scapa de aceste organisme care ne fac rau.

Ierburile sunt niste medicamente foarte puternice. Poate parea simplu sa te tratezi folosind anumite plante pentru anumite boli. Daca esti infectat cu paraziti totusi, profesionistii recomanda sa ai grija ce plante iei si de doza acestora. Cel mai indicat ar fi sa mergi la un medic care practica medicina alopata dar are si experienta in tratamente naturiste pentru infectiile parazitice (atentie, naturiste – nu homeopate).

Cele mai bune plante pentru a omora parazitii

1. Nucile negre – Culoarea verde a nucilor contine tanina, un tip de antioxidanti cu proprietati antimicrobiene si anticancerigene. O substanta numita juglone este una din acele tanine, care s-a descoperit ca au efect antiparazitac.

2. Ardeiul iute – Ardeiul iute omoara bacteriile si parazitii in contact. Parazitilor in general nu le place ardeiul iute, asadar este ideal pentru a scapa de acestia.

3. Cuisoarele – Eugenolul sunt o fitochimicala gasita in cuisoare. Acesta are o aroma puternica. Este de asemenea un compus activ antifungic, antiviral si are proprietati antiparazitice. Un studiu din 2014 a descoperit ca uleiul de cuisoare are efecte antiparazitare puternice.

4. Semintele de castravete – Pe langa efectele sale hidratante, semintele de castravete mai sunt folosite in tarile tropicale pentru a scapa de tenie. Mananca castravetele cu tot cu samburi sau doar samburi organici uscati de castravede macinati, intr-o salata. o lingurita pe portie este suficienta pentru a omori si pentru a preveni alti paraziti

5. Usturoiul – Toata lumea stie ca usturoiul este benefic pentru omorarea parazitiilor. De cand suntem mici ni s-a spus ca „usturoiul omoara viermii”. Este adevarat, usturoiul are efecte antiparazitare puternice, pe langa toate celelalte efecte super puternice asupra sanatatii, datorita alicinei, un antibiotic natural. Pentru a se activa alicina, zdrobeste catelul de usturoi si lasa-l cateva minute la pe masa, la temperatura camerei intr-un vas sau farfurie, dupa care il poti consuma cum doresti.

Pentru inceput, incepe cu cate un catel de usturoi zdrobit pe zi, dupa care poti creste treptat cati catei de usturoi sa manacni pe zi pentru combaterea parazitilor.

6. Ghimbirul – Acest condiment este cunoscut pentru efectele sale antibarazitare super puternice. Ghimbirul poate fi folosit pe post de condiment si poate fi consumat crud sau uscat. De asemenea, exista si retete de ceai cu ghimbir pentru a scapa de paraziti.

7. Papaya – Probabil cel mai eficient aliment pentru a combate parazitii, un studiu din 2007 a aratat ca semintele de papaya au avut un efect de 71.4-100% in combaterea parazitiilor din sistemul digestiv dupa un tratament de 7 zile cu aceste pastile. Mai mult de atat, in combinatie cu mierea, semintele nu doar ca sunt mai gustoase, dar de asemenea adaugi si proprietatile antiparazitare ale mierii.

8. Semintele de bostan (crude) – Cucurbitacin este gasita in bostani, dovleac, pepeni sau castraveti. Este ideal pentru a combate parazitii.

9. Turmericul – Este un supercondiment foarte versatil care are o multime de beneficii pentru sanatate. Pentru a combate parazitii, turmericul ar trebi pereparat foarte putin, nu gatit la temperaturi inalte. Usor incalzit, cu o lingurita de ulei de cocos si de piper negru, creste abilitatea organismului uman de a absorbi curcumina.

Toate aceste alimente te vor ajuta sa combati cu succes parazitii. Incearca-le si vei observa rezultate pozitive.

blank