8 motive surprinzătoare pentru care este bine să elimini gazele intestinale

Stiu ca nu este cel mai placut subiect, dar gazele intestinale sunt rezultatul unui sistem digestiv sanatos. In medie, eliminam gazele intestinale de aproximativ 5-10 ori pe zi.

Anumite alimente sunt cunoscute pentru faptul ca produc gaze, in special carbohidratii complecsi precum fasolea, cartofii dulci, ovazul si graul. De asemenea, si alimentele care au o valoarea nutritiva ridicata pot duce la aparitia unui miros puternic.

Indiferent ca elimini gazele intestinale de 5 sau 10 ori pe zi, aici vei gasi 8 motive pentru care este bine sa eliberam aceste gaze.

Reduce balonarea

Cea mai frecventa cauza a balonarii este acumularea gazului in intestin. Asa este: disconfortul pe care il simti atunci cand pantalonii te strang ar putea fi provocat de gazele intsestinale. Nu le tine in tine!

Te ajuta sa-ti echilibrezi dieta

Fiecare persoana are un intestin unic. Daca incerci o dieta noua, gazele intestinale sunt un bun indicator al echilibrului. Prea multa carne rosie, de exemplu, duce de obicei la un miros puternic, neplacut, in timp ce carbohidratii tind sa produca o cantitate mai mare de gaze cu un miros neutru.

Poate ameliora durerea abdominala

S-ar putea sa nu fie in regula sa elimini gazele intestinale in orice loc, dar mentinerea acestora, prea mult timp poate duce la o distensie intestinala dureroasa. Daca simti ca trebui sa te elibereze de gaze dar nu poti, incearca sa-ti masezi usor stomacul.

Mentinerea gazelor in interior poate fi periculoasa

Retinerea gazului poate agrava hemoroizii. Cel mai bine este sa le lasam sa iasa in mod natural. Persoanele al caror colon a fost afectat de boala sunt, de asemenea, sfatuite sa nu retina gazele in interior.

Inhalarea gazelor intestinale este benefica pentru tine

Suna prostesc, insa un studiu a aratat ca expunerea la cantitati mici de hidrogen sulfurat (pe care intestinele noastre il produs in timpul digestiei) ar putea preveni accidentele vasculare cerebrale, bolile de inima si artrita.

Gazele intestinale ne indica starea de sanatate

Fii atent la gazele pe care le elimini in fiecare zi. Sunt frecvente? Au un miros puternic? Sunt dureroase? Flatulenta poate fi un semn de avertiare timpuriu pentru o serie de probleme de sanatate. Daca ai dureri sau observi modificari pronuntate in ceea ce priveste gazele intestinale, ar trebui sa mergi la un medic.

Identifica alergiile alimentare

Unele alergii alimentare pot duce la flatulente severe. Daca observi o crestere notabila a gazelor intestinale eliminate dupa consumarea anumitor alimente, consulta medicul. Exista teste simple care iti pot spune daca trebuie sa eviti aceste alimente.

Te simti bine

Cu totii trebuie sa recunoastem: este bine sa eliminam gazele care ne deranjeaza. Mentinand gazele intestinale in interior vom deveni nervosi si agitati. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa mergem la toaleta si sa scapam de ele.