8 exerciții pe care le poți face acasă pentru a-ți tonifia abdomenul

Daca vrei sa obtii un abdomen plat dar nu ai timp sa mergi la sala, incearca aceste exercitii.

Scandura

Daca doresti sa simti ca lucrezi, incepe cu scandura traditionala. Plaseaza antebratele pe pamant, tine picioarele intinse in spatele tau si impinge in sus. Stai in aceasta pozitie cat poti de mult. Daca nu esti pregatit pentru asta, incearca aceeasi pozitie pe o minge. Presiunea este mai mica, dar functioneaza la fel de bine.

Gandacul mort

Puncte bonus pentru persoana care a dat numele acestui exercitiu. Desi pare simplu, acest exercitiu iti va lucra abdomenul. Intinde-te pe spate si tine mainile intinse deasupra ta (spre tavan). Ridica genunchii formand un unghi de 90 grade. Respira si tine-ti spatele pe podea. Aceasta este pozitia de inceput.

Indreapta un picior, tine-l deasupra solului si revin-o la pozitia de inceput. Alterneaza laturile pana cand completezi setul.

Ridica alternativ mainile si picioarele

Sprijina-te pe toate cele patru membre si asigura-te ca stai intr-o pozitie stabila. Ridica bratul drept in fata ta. In acelasi timp, intinde piciorul drept in spate. Repeta cu bratul celalalt. Pentru a usura presiunea pe gat, priveste spre podea.

Foarfeca

Stai pe spate si intinde picioarele in fata ta, ridicandu-le de la sol. Asaza-ti bratele in spatele capului si ridica-ti abdomenul in sus. Aceasta este pozitia de inceput. Pentru a face exercitiul, ridica picioarele alternativ, apoi coboara-le in aceeasi pozitie (nu atinge solul).

Genuflexiuni in pozitia ghemuit

Acest exercitiu antreneaza abdomenul, picioarele si spatele. Tine o gantera cu ambele maini, aproape de corp. Indeparteaza picioarele si ghemuieste-te cat de mult poti. Coatele ar trebui sa cada intre genunchi. Ridica-te, apoi revin-o in aceeasi pozitie.

Rasucire

Stand pe un covoras, inclina-te inapoi pentru a-ti incorda abdomenul. Pune picioarele pe covoras si indoaie genunchii. Folosind o gantera sau o minge, intoarce-te incet dintr-o parte in alta. Ceoncentreaza-te sa-ti tii abdomenul incordat tot timpul.

Explorarea muntilor

Incepe in pozitia scandura cu mainile la sol si picioarele in spate. Trage un genunchi in sus si orienteaza-l spre piept. Revin-o la pozitia initiala si repeta cu celalalt genunchi.

Superman

Stai intr-o pozitie de impingere si gliseaza o minge sub glezne, apoi ajusteaza-o astfel incat degetele de la picioare sa stea pe minge. Indoaie soldurile si roteste mingea inainte, apoi roteste mingea din nou inapoi. Repeta!

Data viitoare cand vrei sa iti lucrezi abdomenul, incearca aceste exercitii minunate.