7 motive pentru care nu ar trebui să mai mănânci conserve de ton

Multi oameni cred ca pestele la conserva este foarte sanatos. Unul dinte cei mai populari pesti, este tonul. Inainte de a deschide o conserva de ton, ia in considerare urmatoarele lucruri.

Contine prea mult sodiu

Conservele de ton sunt deosebit de populare printre sportivi datorita continutului ridicat de proteine care ajuta la construirea muschilor.

Cu toate acestea, o conserva de ton poate contine, de asemenea, peste 600 mg de sodiu, care poate creste tensiunea arteriala si poate provoca embolie (blocarea brusca a arterelor sau a vaselor de sange).

Contine metale grele

Tonul este pradator, ceea ce inseamna ca mananca pesti mai mici si ajunge sa consume metale grele, cum ar fi mercurul. Oamenii consuma aceste metale cand mananca ton. Chiar si o cantitate mica de mercur poate deteriora sistemul digestiv, rinichii, pielea si sistemul imunitar.

Prea mult mercur poate creste riscul unui atac de cord cu pana la 70% si poate provoca leziuni ale creierului. Desi, in majoritatea cazurilor, concentratia de mercur din peste este suficient de scazuta incat sa nu provoace probleme, exista intotdeauna un risc, mai ales daca este consumat in mod regulat.

Tonul din conserva poate proveni din incubatoarele de pesti

Cererea globala de peste continua sa creasca, dar, in acelasi timp, oferta de peste continua sa scada. Acest lucru a dus la o crestere treptata a incubatoarelor de pesti.

Tonul creste in medii aglomerate, unde este ingrasat si vandut. Deoarece tonul are nevoie de o cantitate mare de peste pentru hrana, industria acvaculturii a dus la epuizarea resurselor piscicole.

Tonul poate contine substante chimice

Astazi, oceanul este puternic poluat, plin de produce toxice consumate in mod pasiv de pesti. Aceste substante chimice includ bifenili policlorurati (PCB) si dioxine, doi agenti cancerigeni care se gasesc in stratul de grasime al multor pesti.

Risc ridicat de intoxicatie alimentara

Consumul de peste la conserva poate fi periculos. Aproximativ 75% dintre cei care fac intoxicatie alimentara, consuma astfel de conserve. Prospetimea si modul in care sunt preparate alimentele joaca un rol cheie in astfel de cazuri.

Pescuitul de ton ucide delfinii

Pescarii nu prind doar ton in plasele lor uriase. Delfinii, rechinii si multe alte animale au murit din cauza tonului.

Din ce in ce mai multe oceane poluate

Pescuitul este responsabil pentru poluarea apei. Plasele, scripetele si multe alte dispozitive tipice barcilor de pescuit sunt fabricate din piese din plastic si metal, care cad, de obicei, in apa.

Acest tip de poluare este mortal pentru viata marina, care deseori confunda plasticul cu alimentele.

Ce fel de peste ar trebui sa mananci?

Daca doresti sa te bucuri in continuare de peste, ar trebui sa tii cont de metoda de pescuit, sursa pestelui si metoda de reproducere. Iata cateva specii recomandate, deoarece acestea nu sunt supraexploatate, iar reproducerea lor este bine gestionata: macrou, cod alb, sardine, somon, pastrav.