7 lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru a iti vindeca plamanii in mod natural

Sa te chinui sa respiri poate sa fie un lucru foarte inspaimantator. Cauza poate sa fie bronsita care se datoreaza unei raceli, astmul sau bronhopneumopatia obstructiva cronica. Indiferent care ar fi cauza acestor probleme de respiratie, gasirea unui mod de a iti creste capacitatea plamanilor fara a lua medicamente poate sa insemne foarte mult.

Nu trebuie niciodata sa te opresti din a lua medicamente fara a discuta mai intai cu medicul tau. Adaugarea acestor remedii casnice simple la ceea ce faci deja poate sa ajute la cresterea eficientei medicamentelor pe care le iei si poate sa te ajute sa respiri mai usor. Citeste aceste 7 moduri prin care te poti ajuta singur sa respiri mai usor.

  1. Respiratia profunda: din moment ce una dintre dificultatile de respiratie pe care oamenii le intalnesc este astmul, WebMD iti recomanda practicarea respiratiei profunde pentru a te ajuta sa te relaxezi si sa faci mai bine fata stresului, ceea ce poate sa ajute la prevenirea unui atac de astm. Stai intins pe spate, inchide-ti ochii si incepe sa respiri incet si profund pe gura.
  2. Indepartarea alergenilor: uneori, alergenii sunt vinovati de aparitia problemelor tale de respiratie. Specialistii de la Mayo Clinic iti amintesc sa iti reduci expunerea la alergeni prin acoperirea pernelor tale, a saltelelor si a lenjeriei in material rezistent la praf. Ar trebui sa iti speli animalele de companie in mod regulat si sa iti speli covoarele si perdelele pentru a indeparta praful care s-a adunat.
  3. Exercitii fizice: Cresterea capacitatii pulmonare prin intermediul exercitiilor fizice este o alta recomandare din partea celor de la Mayo Clinic. Exercitiile fizice pot, de asemenea, sa iti ajute plamanii sa devina mai puternici
  4. Acizi grasi omega 3: Specialistii WebMD sustin ca pestele si alte alimente ce au un continut bogat in acizi grasi omega 3 ar trebui sa fie consumati mai des, pentru ca acizii grasi omega 3 par sa aiba capacitatea de a reduce inflamatia la nivel pulmonar.
  5. Ghimbir proaspat: Rezultatele unui studiu publicat in Libraria Nationala de Medicina din Statele Unite arata ca ghimbirul proaspat este foarte eficient in lupta impotriva virusului respirator sincitial uman. Ghimbirul uscat nu pare sa fie la fel de eficient.
  6. Cafeaua neagra: exista mai multe studii care arata ca consumul regulat de cafea neagra are capacitatea de a imbunatati functia respiratorie timp de aproximativ 4 ore dupa ce era consumata. Cafeina pare sa aiba capacitatea de a reduce simptomele astmului. De acum, ai un motiv in plus de a te bucura de o cafea.
  7. Respiratia chineza: este recomandat sa folosesti respiratia chineza ca o forma de exercitiu pentru a iti imbunatati functia respiratorie. In timp ce stai jos, intinde-ti mainile pana la nivelul umerilor in fata ta. Inspira si expira. Misca-ti mainile, mentinute la nivelul umerilor, spre partile laterale si mai respira odata. In cele din urma, ridica-ti mainile in sus si mai respira odata. Repeta acest proces de 10 pana la 12 ori.

Desi aceste lucruri nu iti va rezolva problemele, ele iti pot oferi un avantaj. Orice lucru pe care il poti face pentru a te ajuta pe tine insuti poate sa insemne foarte mult atunci cand te chinui sa respiri.