6 beneficii ale uleiului de grapefruit pe care trebuie să le cunoști

Grapefruitul-ul este un fruct citric plin de antioxidanti si nutrienti care combat problemele digestive, stresul si chiar infectiile cu drojdii. Uleiurile esentiale sunt obtinute prin distilarea sau extragerea partii benefice a plantei – in acest caz coaja de grapefruit – si inmuierea acesteia in ulei pentru a-si transfera proprietatile.

Acest ulei de grapefruit te va ajuta sa combati unele dintre cele mai frecvente afectiuni, intr-un mod natural. Consulta lista de mai jos pentru a vedea cum te poate ajuta acest ulei esential.

Ese important de mentionat ca uleiurile esentiale de grapefruit pot provoca iritatii ale pielii daca zona tratata este expusa la lumina directa si puternica a soarelui. Asadar, evita soarele dupa ce utilizezi ulei esential de grapefruit.

Antiseptic

Foloseste acest ulei esnetial pentru a vindeca vanataile si taieturile, dar si pentru a diminua acneea. Proprietatile antimicrobiene ale grapefruit-ului fac din acest ulei esential un remediu excelent pentru tratarea ranilor.

Antioxidant

La fel ca toate fructele citrice, grapefruit-ul este o sursa bogata de vitamina C care este plina de componente antioxidante. Acesti antioxidanti stimuleaza sistemul imunitar, combat imbatranirea prematura si chiar previn pierderea vederii si auzului.

Antibacterian

Elementele antibacteriene ale uleiului de grapefruit pot ajuta la eliminarea bacteriilor daunatoare gasite in mancare si apa. Uleiul esential este folosit pentru a lupta impotriva infectiilor pielii, parazitilor si ciupercilor. De asemenea, poate ajuta la eliminarea microbilor din intestin, rinichi si sistemul excretor.

Combate mahmureala

Mirosul revigorant te poate ajuta sa te relaxezi si sa scapi de simptomele neplacute ale mahmurelei. Uleiul de grapefruit este excelent si pentru stimularea ficatului si a vezicii bilare.

Reduce apetitul

Uleiul esential de grapefruit poate reduce poftele si astfel te ajuta sa iti pastrezi obiceiurile alimentare sanatoase.

Reduce stresul

Mirosul de grapefruit stimuleaza mintea. Incearca sa pui ulei esential de grapefruit in apa in care te speli sau chiar sa-l porti pe incheietura mainii ca pe un parfum ce te va ajuta sa scapi de stres pe parcursul zilei.