Cele mai periculoase 5 rase de pisici. Mare atenție la acestea!

Agresivitatea este al doilea cel mai întâlnit comportament la pisici. Deși mai puțin interesantă decât agresivitatea câinilor, agresiunea întâlnită la pisici poate fi cu adevartă fascinantă. Pisicile au 5 arme potențiale: dinții și cele patru labe cu ghiare. Pisicile pot mușca și pot provoca răni care sunt dureroase și se pot infecta foarte ușor. Deasemenea pisicile pot cauza febra zgârieturilor, o boală infecțioasă destul de severă. Luptele dintre pisici nu sunt fatale, însă pot cauza răni destul de severe care cer îngrijirea din partea medicului veterinar. Pisicile agresive pot fi un risc pentru locuința și familia ta.

Agresiunea între pisicile din casă este mult mai subtilă și mai complexă decât cea dintre motanii de afară. Agresivitatea pisicilor din casă poate fi așa de subtilă încât membrii familiei nici n-o observă de cele mai multe ori. Agresorul ofensiv va înainta spre oponentul său, iar pisica defensivă se va face tot mai mică sau va decide să renunțe la luptă. Agresivitatea poatea apărea și între pisicile femele, sau între femele și motani. Acestea din urmă pot avea la bază mărimea corporal sau diferite tipuri de activități.

Orice om care a petrecut vreodată timp cu pisicile, știe că sunt pisici care au momente de dragalosenie dar și de răutate totală. Pisicile au cu siguranță personalități multiple, și ve-ți vedea care dintre rasele de pisici sunt mai periculoase.

Cele mai periculoase 5 rase de pisici, care este mai bine să nu le țineți în casă.

1. Bengaleză

Reprezentantele acestei rase de pisici se deosebesc printr-un caracter capricios și un instinct pronunțat de vânătoare. Pisicile Bengaleze sunt extrem de inteligente și foarte active. Cu toate acestea există cazuri înregistrate, când aceste pisici își rănesc grav proprietarii. Nu le place să fie mângâiate și vor folosi, cu siguranță, ghearele sale de fiecare dată când nu le va plăcea ceva. Totuși, aceste pisici învață foarte repede și pot fi dresate. Ei iubesc apa, si cer afectiune. Au existat unele rapoarte fata de temperamentul Bengel, pisica încă afișează unele dintre caracteristicile sălbatice ale strămoșului său (adică agresivitatea fata de oameni)..

2. Savannah

Ele sunt foarte protectoare cu lucrurile lor și vor mârâi la orice persoana încearcă să le ia,asta denota inteligenta acestei rase de pisici. Savannah sunt inteligente și curioase, dar pisicile tinere pot fi periculoase pentru oameni. Cel mai înalt grad de agresivitate aceste pisici îl demonstrează în privința străinilor, de aceea nu trebuie să le lăsați singure într-o încăpere cu oaspeții dvs.

3. British Shorthair

Pe locul 3 in topul celor mai periculoase rase de pisici se afla british shorthair. Aceasta este foarte populara si in tara noastra, fiind o pisica foarte prietenoasa, in special cu omuletii ei. In general este linistita si obisnuieste sa isi urmareasca omuletii peste tot prin casa. Dar totuși, ele foarte rar vă vor permite să le neteziți și nu lasă străinii să se apropie de ele. Pisicile de această rasă urăsc să fie luate în brațe sau să aveți un comportament foarte ”familiar” cu ele. Dacă răbdarea acestei pisici va fi la limită, ea nu va ezita să-și folosească ghearele și dinții!

4. Maine Coon

Aceste pisici sunt leneșe, docile și au un nivel înalt de intelect, dar datorită dimensiunilor sale pot provoca daune grave proprietarului său. Maine Coon pot demonstra agresivitatea față de persoanele străine. Starea lor de bine se schimbă foarte repede, deci trebuie să să fiți mereu atent cu această pisică. Dacă este supărată, pisica poate trauma nu doar copilul dar și un adult.

5. Siameză

Pisicile Siameze ocupa in mod constant un loc in top, ca fiind una dintre cele mai populare rase de pisici. Frumos set de ochi largi, este una dintre cele mai atractive rase de pisici.Motanii Siamezi tind să se ataseze puternic doar de o singură persoană,si pot fi mai puțin afectuosi față de alte persoane. Acestia fiind în special străinii și copiii. Ele sunt inteligente, și curioase. Majoritatea siamezilor sunt adevărate răzbunătoare. Ele pot să-și manifeste supărarea și să atace în cel mai neașteptat moment. Siamezele nu tolerează manifestarea afecțiunii și atenția sporită asupra lor, precum și neglijarea.

Dacă pisica ta a fost agresivă sau crezi că poate deveni agresivă încearcă să găsești cauza acestui tip de comportament. Spre cine este indreptată agresivitatea? Ce s-a întâmplat în acele moment și a declanșat acest comportament? Ce se va întâmpla cu pisica ta? Răspunsul la aceste întrebări vor ajuta la clarificarea circumstanțelor care au declanșat reacția agresivă a pisicii tale. Înainte de a-ți putea ajuta pisica, trebuie să determini cauza acestui comportament.