plante-gandaci

Gândacii de bucătărie sunt musafiri nepoftiți deosebit de dezgustători și, odată ce ți-au pătruns în casă, nu-ți va fi deloc ușor să scapi de ei. Aceste insecte, pe lângă faptul că ne provoacă greață, sunt purtătoare de numeroase boli și ne pot infesta alimentele dacă nu luăm măsuri împotriva acestora.

Cea mai deranjantă caracteristică a gândacilor de bucătărie este faptul că se pot ascunde în aproape orice colț al caselor noastre. În plus, aceștia tind să fie activi numai noaptea, adică exact atunci când suntem prea obosiți pentru a-i vâna. Îți prezentăm cele mai bune metode naturiste pentru această problemă:

Foile de dafin:

blank

Este un truc simplu pentru a alunga gândacii de bucătărie este să pui câteva foi de dafin pisate în zonele unde bănuiești că aceștia și-au făcut culcușul. Gândacii de bucătărie nu suportă această plantă și, de obicei, o iau la goană imediat ce îi simt mireasma.

Remediu pe bază de ceapă și acid boric:

blank

Acest truc este foarte popular grație faptului că este foarte eficient și nu necesită cheltuieli excesive.

Vei avea nevoie de o ceapă de mărime medie tocată fin, jumătate de cană de făină simplă, puțină apă sau bere, un vârf de cuțit de zahăr și 3-4 linguri de acid boric (sub formă de praf).

Amestecă toate aceste ingrediente într-un castron și, cu ajutorul unei linguri, aplică pasta obținută pe locurile unde bănuiești că se ascund gândacii de bucătărie.

Ai grijă ca animalul tău de companie să nu intre în contact cu această pastă, deoarece i-ar putea face rău.

Remediu pe bază de bicarbonat de sodiu și zahăr:

blank

Amestecă o cană de bicarbonat de sodiu cu o cană de zahăr și presară pudra obținută prin toată casa ta.

Gândacii de bucătărie sunt atrași de zahăr, motiv pentru care vor mânca întregul amestec, iar bulele de gaze ce se vor forma în interiorul corpului lor din cauza bicarbonatului de sodiu îi vor omorî.

4. Boraxul:

Acest ingredient natural este deseori folosit pentru fabricarea săpunului de rufe. Pur și simplu presară borax prin toată casa ta, acordând atenție specială locurilor unde bănuiești că gândacii de bucătărie se adună. Boraxul poate deteriora carcasele insectelor și, fără protecția acestora, gândacii de bucătărie se vor deshidrata și vor muri.

5. Iarba mâței:

Iarba mâței, cunoscută și sub numele de catnip, este o plantă care, pe lângă efectele sale asupra pisicilor, are proprietăți utile pentru alungarea insectelor, inclusiv gândacii de bucătărie. Aceasta poate fi folosită eficient ca o soluție naturală pentru problemele cu insectele din casă.

Cum se folosește iarba mâței pentru alungarea gândacilor de bucătărie:
Cumpără iarba mâței: Poți achiziționa iarba mâței sub formă de frunze uscate sau pliculețe din magazinele de specialitate pentru animale sau din farmacii naturiste.

Prepararea ierbii mâței:

Frunze uscate:

Dacă ai iarba mâței sub formă de frunze uscate, poți să le macini ușor pentru a elibera mai bine uleiurile esențiale.

Presară o cantitate mică de iarba mâței măcinată sau frunze uscate în zonele unde ai observat prezența gândacilor de bucătărie, cum ar fi în spatele electrocasnicelor, în colțurile dulapurilor sau în jurul chiuvetei.

Pliculețe:

Dacă ai pliculețe de iarba mâței, acestea pot fi folosite direct fără nicio preparare suplimentară.

Plasează pliculețele de iarba mâței în aceleași zone strategice. Pliculețele sunt utile deoarece sunt mai ordonate și mai ușor de mutat după nevoie.

Reîmprospătează iarba mâței presărată sau înlocuiește pliculețele la fiecare câteva săptămâni sau ori de câte ori observi că efectul acestora scade.

Monitorizează zonele unde ai aplicat iarba mâței pentru a vedea dacă numărul gândacilor scade. Curăță regulat zonele afectate pentru a îndepărta orice urme de gândaci și a preveni reinfestarea.

Iarba mâței este o soluție naturală, non-toxică pentru oameni și animalele de companie, fiind o alternativă ecologică la pesticidele chimice.

Dacă ai pisici, fii conștient că acestea pot reacționa puternic la iarba mâței, jucându-se cu ea și răspândind-o prin casă. De asemenea, asigură-te că nu lași pisicile nesupravegheate în zonele tratate pentru a evita dezordinea.

Folosirea ierbii mâței este o metodă eficientă și naturală de a alunga gândacii de bucătărie. Prin presărarea ierbii în locurile potrivite și menținerea unei aplicări regulate, poți reduce semnificativ prezența acestor insecte nedorite în casa ta.