5 motive pentru care să consumi avocado mai des. Iată benefiicile acestuia

Adesea considerat „un aliment perfect”, avocado este unul dintre cele mai sanatoase alimente disponibile. Chiar si studiile au aratat ca in urma consumului de avocado greutatea corporala scade, iar colesterolului bun creste.

Iata 5 motive pentru care ar trebuie sa consumi acest fruct

Avocado ajuta in lupta cu kilogramele suplimentare

Avocado poate, de fapt, sa elimina senzatia de foame. Un studiu efectuat in 2013 a aratat ca adultii supraponderali care au mancat o jumatate de avocado la pranz au resimtit pofta de mancare abia dupa 5 ore.

Unul dintre motivele pentru care avocado poate fi folosit ca instrument de gestionare a greutatii se datoreaza grasimii sanatoase, ce este digerata mai greu de corp si astfel se mentine senzatia de satietate. Mai mult, avocado este plin de nutrienti, peste 20 vitamine, minerale si fitonutrienti.

Avocado controleaza tensiunea arteriala

Avocado contine o cantitate mare de potasiu, cunoscut pentru faptul ca reduce tensiunea arteriala. Potasiu este important in mentinerea sanatatii renale, a tensiunii arteriale si a sanatatii musculare.

Studiile au aratat ca atunci cand avocado este consumat in locul altor grasimi (cum ar fi untul) poate ajuta la controlul tensiunii arteriale. Cercetarile arata ca aportul crescut de potasiu reduce tensiunea arteriala la persoanal cu hipertensiune.

Avocado creste performanta creierului

Unele cercetari au aratat ca hipertensiunea arteriala creste riscul de declin cognitiv. Avocado scade tensiunea arteriala si reduce colesterolul, promovand fluxul sangvin sanatos si scazand riscul unui accident vascular cerebral.

Avocado imbunatateste sanatatea inimii

Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma avocado sunt mai sanatoase decat cele care evita acest aliment. Cei care au consumat avocado aveau un risc cu 50% mai mic de sindrom metabolic, care creste riscul bolilor de inima, accident vascular cerebral si diabet de tip 2.

Avocado contine un produs chimic vegetal cunoscut sub numele de beta-siteosterol, care ajuta la mentinerea nivelului sanatos al colesterolului.

Avocado este un fruct curat

Daca te preocupa expunerea la pesticide, trebuie sa stii ca avocado este unul dintre cele mai „curate” produse. Exteriorul sau dur il protejeaza impotriva contaminarii.