5 motive pentru care ar trebui să consumi ghimbir în fiecare zi

Ghimbirul este un condiment popular ce poate fi adaugat in multe retete. Dar este cunoscut si pentru beneficiile pe care le are asupra organismului uman.

Este utilizat pe scara larga in medicamentele pe baza de plante chinezesti si ayurvedice pentru a trata o gama larga de afectiuni care includ artrita, reumatismul, durerile musculare, crampele, febra si diverse boli infectioase.

Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale ghimbirului care au fost studiate si documentate stiintific.

Proprietati anti-cancer

S-a dovedit ca ghimbirul combate raspandirea celulelor canceroase in diferite tipuri de cancer, inclusiv unele dintre cele mai agresive tipuri – in special cancer de prostata si cancer pancreatic.

Ghimbirul are, de asemenea, proprietati de prevenire a cancerului: proprietatile anticancerigene ale ghimbirului sunt atribuite prezentei anumitor valinoizi precum si a altor constituenti cum ar fi shogaol.

Protectia inimii

Au fost multe studii facute cu privire la siguranta si eficacitatea ghimbirului ca agent cardioprotector, concluzia extrasa este ca, atunci cand este adaugat zilnic la dieta, ghimbirul poate ajuta la prevenirea tulburarilor cardiovasculare.

Amelioreaza afectiunile stomacului

Ghimbirul este un remediu folosit adesea atunci cand vine vorba de tratarea indigestiei, vasaturilor, febrei, durerilor de dinti si crampelor.

Ghimbirul este foarte eficient in tratarea diferitelor afectiuni gastrice precum constipatia, balonarea, gastrita, disconfortul epigastric, ulceratii gastrice, indigestie.

Efecte anti-diabetice

Ghimbirul poate imbunatati sensibilitatea la insulina si profilul lipidic la pacientii cu diabet de tip 2, conform unui studiu recent.

Calmeaza durerile menstruale

Una dintre multele utilizari traditionale ale ghimbirului este in tratarea crampelor menstruale, dar este cu adevar eficient?

Un studiu din 2009 a comparat ghimbirul cu acidul mefenamic si ibuprofen si au descoperit ca aceasta radacina este la fel de eficienta ca ambele medicamente analgezice.

Siguranta si eficienta

Ghimbirul este, in general, sigur de consumat, chiar si in doze mari. Totusi, acesta poate interactiona cu multe forme de aspirina, asa ca daca ai de gand sa iei suplimente pe baza de ghimbir si iei deja medicamente impotriva durerii, ar fi bine sa consulti mai intai medicul.