5 remedii naturale pentru Hipertensiunea Arterială

foto; adrianlupsa.wordpress.com

Exista multe motive combinate pentru care o persoana poate dezvolta hipertensiune arteriale, si nu o cauza specifica identificabila.

Cei mai comuni factori pentru continuarea dezvoltarii tensiunii arteriale vin dintr-un amestec de stres, greutate excesiva, sedentarism, fumat si consum de alcool.

In plus, un istoric familial de hipertensiune arteriala poate creste, de asemenea, sansele unei persoane de a dezvolta hipertensiune arteriala la un moment dat in viata.

Hipertensiunea arteriala – ucigasul tacut

Simpla ignorare a tensiunii arteriale nu va rezolva problema, deoarece s-ar putea transforma in ceva mai rau precum un accident vascular cerebral, o boala renala sau un atac de cord.

Hipertensiunea arteriala nu este clasata ca o boala, de aceea de multe ori nu exista simptome si, uneori, primul semn ca o persoana are hipertensiune arteriala apare atunci cand este diagnosticata cu boala renala.

Tratarea hipertensiunii arteriale fara medicamente

Majoritatea medicilor vor trata hipertensiunea arteirala cu medicamente care adesea pot provoca reactii adverse nedorite.

Desi ierburile si condimentele pot fi inca vazute de unii medici, ca o forma sceptica de tratament, exista multe dovezi anecdotice si stiintifice pentru a sustine utilizarea anumitor condimente atunci cand pacientii cauta un mod mai natural de a-si trata tensiunea arteriala crescuta.

Mai jos vei gai o mana de condimente care au dovedit ca pot reduce tensiunea arteriala in mod natural.

Usturoi

Cercetatorii care au efectuat un studiu in 1993 au descoperit ca participantii la studiu care aveau tensiune arteriala ridicata, si faceau parte din grupul celor care consumau o doza mare de preparat de usturoi, si-au redus tensiunea arteriala, fara niciun efect secundar.

Cardamom

Un studiu publicat in 2009 a aratat ca cei 20 de pacienti recent diagnosticati cu hipertensiune primara pe care i-au recrutat pentru studiul lor, au constatat o reducere a tensiunii arteriale dupa ce au consumat 3 gr pulbere de cardamom. In plus, toti participantii din acest grup au sustinut ca nu au resimtit efecte secundare.

Ceapa

Quercetina, un flavonol antioxidant gasit in ceapa, poate reduce tensiunea arteriala la pacientii hipertensivi, sustine un studiu publicat in 2007.

Turmeric

Un alt studiu a descoperit ca turmericul ajuta la scaderea tensiunii arteriale sistolice la pacientii care sufera de nefrita lupica. Studiul a impartit participantii in doua grupuri. Un grup a primit o pilula placebo iar celalat grup a primit 500 mg de turmeric din care 22.1 mg a fost ingredentul activ curcumina. Grupul controlat a luat 3 pastile placebo pe zi, cate 1 la fiecare masa, in timp ce grupul celalalt a primit efectiv o capsula de turmeric pe zi.

Scortisoara

Un studiu care a implicat 58 de persoane ce sufera de diabet zaharat de tip 2 si hipertensiune arteriala, a descoperit ca 2g de scortisoara au redus zilnic nivelul ridicat al tensiunii arteriale, precum si nivelurile de HbA1.

Daca nu iei masuri pentru a reduce nivelul ridicat al tensiunii arteriale, risti sa suferi de multe boli grave.