beneficii-oua-fierte

Oul reprezintă un aliment plin de beneficii pentru sănătate. Într-adevăr, acesta conține o cantitate bogată de minerale, vitamine și oligoelemente care susțin buna funcționare a organismului. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi 3 ouă pe săptămână.

Oul este o sursă bogată de proteine, care contribuie la formarea țesutului muscular și întărirea sistemului imunitar. De asemenea, este bogat în antioxidanți precum luteina și zeaxantina, care ajută la prevenirea problemelor de vedere asociate cu îmbătrânirea.

Descoperă beneficiile ouălor asupra corpului tău:

  1. Ajută la pierderea în greutate: Ouale sunt bogate în proteine, iar acestea necesită timp pentru a fi digerate de stomac, oferind o senzație de sațietate de durată care va reduce pofta de gustări. Dacă vrei să slăbești, nu ezita să le consumi.
  2. Pentru o piele frumoasă și un păr sănătos: Ouăle sunt bogate în antioxidanți, inclusiv vitamina E, care combat direct radicalii liberi ce distrug celulele sănătoase din organism și accelerează procesul de îmbătrânire al pielii. De asemenea, conțin aminoacizi care ajută la întărirea țesutului conjunctiv, oferind elasticitate pielii, unghii mai puternice și rezistente și volum părului.
  3. Întăresc dinții și oasele: Ouăle conțin fosfor, un mineral esențial pentru întărirea oaselor și dinților. De asemenea, contribuie la menținerea funcției corecte a creierului și promovează rezistența fizică, fiind benefice în special pentru sportivi. Ouăle conțin și fier, care previne anemia.
  4. Asimilarea de aminoacizi: Organismul uman are nevoie de 20 de aminoacizi pentru a funcționa corect și produce doar 11 dintre aceștia, iar ouăle sunt printre puținele alimente care furnizează celelalte 9 aminoacizi. Acești compuși au un rol esențial în organism și ajută la prevenirea unor afecțiuni precum depresia sau fibromialgia. Cu toate acestea, acești acizi se degradează rapid deoarece nu sunt stocați în organism.
  5. Crește nivelul de energie: Știai că un singur ou poate furniza 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina B2? Această vitamină are un rol important în organism, deoarece ajută la eliberarea energiei din nutrienți. Așadar, nu ezita să consumi ouă.
  6. Reduce stresul: Ouăle sunt bogate în vitamina B, care joacă un rol esențial în menținerea funcționării corecte a sistemului nervos. Aceasta ajută la prevenirea iritabilității, anxietății și stimulează memoria. În plus, ouăle conțin un ingredient numit lizină, care conform unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, ajută la reducerea stresului și anxietății prin controlul nivelului de serotonină.
  7. Stimulează funcțiile creierului: Ouăle conțin doi compuși esențiali în structura membranei celulelor creierului: lecitină și fosfolipide. De asemenea, conțin aminoacizi esențiali pentru producerea principalilor neurotransmițători, cum ar fi acetilcolina necesară memoriei și norepinefrina, care stimulează învățarea
  8. Îmbunătățește nivelul de colesterol: Contrar credinței populare, ouăle nu cresc nivelul de colesterol în sânge. Acestea conțin colesterol bun (190 mg într-un ou), care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Mai mult decât atât, este greșit să credem că colesterolul din alimente crește nivelul de colesterol din sânge, deoarece cel produs în mod principal de ficat. Prin urmare, chiar dacă consumi ouă de mai multe ori pe săptămână, nivelul de colesterol bun (HDL) este cel care crește.

    Închei cu aceste informații care evidențiază beneficiile consumului de ouă pentru sănătatea noastră. Nu uitați să includeți ouă în alimentația voastră și să vă bucurați de aceste beneficii.

De unde cumparam oua sanatoase?

Pentru a cumpăra ouă sănătoase, există câteva opțiuni pe care le puteți lua în considerare:

Ferme locale: Căutați ferme locale sau producători agricoli care comercializează ouă proaspete. Acestea pot fi obținute direct de la fermele care cresc păsări în mod natural și hrănesc animalele cu o dietă sănătoasă și echilibrată.

Piețe agricole: Vizitați piețele agricole locale, unde puteți găsi ouă proaspete și sănătoase direct de la producători. Întrebați vânzătorii despre metodele de creștere a păsărilor și asigurați-vă că acestea respectă standardele de sănătate și bunăstare animală.

Magazine specializate în produse naturale și organice: Există magazine specializate care vând produse naturale și organice, inclusiv ouă provenite de la păsări crescute în condiții sănătoase. Verificați etichetele pentru a vă asigura că ouăle sunt certificate organic și provenite din surse responsabile.

Opțiuni online: În prezent, există și platforme online care vând ouă sănătoase și provenite de la ferme locale sau producători certificați. Aici puteți explora opțiunile disponibile și verifica detaliile despre metodele de creștere a păsărilor.

Când cumpărați ouă, asigurați-vă că verificați etichetele sau întrebați direct producătorii despre metodele de creștere a păsărilor, hrana folosită și eventuala utilizare a antibioticelor sau a altor substanțe chimice. Alegeți întotdeauna ouăle provenite de la surse de încredere, care promovează bunăstarea animală și furnizează ouă sănătoase și nutritive.