SuntGospodina.net

Un aragaz murdar este coșmarul oricărei gospodine. Din fericire există trucuri eficiente pentru o curățare ușoară

Iata ce trebuie sa faceti daca va confruntati cu o astfel de problema: mai intai, presarati bicarbonat de sodiu in zonele extrem de murdare ale aragazului, care se curata foarte greu.

Ulterior inmuiati mai multe prosoape in apa calda cu detergent, dupa care acoperiti aragazul cu ele. Lasati-le sa actioneze timp de 15 minute, dupa care le puteti inlatura.

Acum veti observa ca daca luati un burete umed puteti curata murdaria respectiva extrem de usor.

Intretinerea si curatarea aragazului

Intrerupeti alimentarea aragazului de la reteaua cu gaz inainte de a incepe curatarea. Inainte de repornire asigurati-va ca toate butoanele sunt In pozitia oprit. Gratarul plitei aragazului poate fi indepartat cu usurinta si estet usor de curatat. Pentru petele ce nu pot fi Indepartate prin spalare folositi o substanta de curatat suprafete metalice. Arzatoarele pot fi spalate cu apa si detergent pentru vase si sterse cu o carpa uscata.

Nu spalati gratarul plitei si arzatoarele In masina de spalat vase. Este recomandat ca substantele acide sa fie curatate imediat. Folositi o carpa umeda pentru a curata interiorul si exteriorul aragazului. Nu folositi instrumente ascutite, materiale abrazive sau detergenti pentru curatare. Suprafetele exterioare ale aragazului pot fi curatate cu o carpa Inmuiata In apa si sapun. Petele persistente se pot curata cu o pasta sau un lichid de curatare. Panoul de control (bordul) se sterge cu o carpa umeda si apoi cu una uscata. Nu folositi substante de curatat sau materiale abrazive pentru a nu deterioare butoanele.

Usa cuptorului se spala pe dinafara cu o carpa Inmuiata In apa si sapun si apoi se sterge cu o carpa uscata. Nu folositi substante abrazive pentru a evita zgaraierea supratetelor. Aveti grija ca In timpul curatarii sa nu deteriorati mecanismul de Inchidere a usii iar dupa curatare acesta sa ramana uscat.

Pentru a curata interiorul cuptorului scoateti mai Intai toate accesoriile. Stergeti interiorul cuptorului cu o carpa moale Inmuiata In apa si sapun apoi cu una umeda si lasati-l sa se usuce. Pentru curatare se demonteaza usa de sticla a cuptorului folosind o surubelnita. Apoi se spala cu o carpa Inmuiata In apa si sapun. Dupa aceea se usuca si se monteaza la loc. Nu folositi prafuri pentru curatare. Substantele speciale de curatare pot fi folosite dupa citirea cu atentie a etichetelor.

Atentie! Nu curatati niciodata interiorul cuptorului cu perii dure sau instrumente metalice. Usa cuptorului se spala pe dinafara cu o carpa Inmuiata In apa si sapun si apoi se sterge cu o carpa uscata.

Nu folositi substante abrazive pentru a evita zgaraierea suprafetei. Cuptorul trebuie sa fie curatat dupa fiecare utilizare. Atunci cand iI curatati, aprindeti lumina din interiorul acestuia (daca este dotat cu asa ceva) pentru a avea o mai buna vizibilitate. Interiorul cuptorului trebuie sa fie curatat doar cu apa calda si o cantitate redusa de detergent lichid.

Atentie! Nu utilizati produse de curatare ce contin materiale abrazive pentru curatarea si Intretine-rea panoului frontal din sticla (la modelele dotate cu asa ceva).

Pentru a va bucura de echipamentul electrocasnic pe care l-ai achizitionat (spre exemplu un aragaz) o perioada mai lunga de timp acordati o atentie deosebita aspectului de „intretinere” aragaz. Dorinta tuturor companiilor este sa fiti pe deplin multumiti de produsele achizitionate, care au trecut deja controalele de calitate, fiind fabricate prin intermediul unor tehnici de productie foarte moderne.

Printre masurile de siguranta si recomandarile de care trebuie sa tineti seama pentru o intretinere aragaz corespunzatoare se numara:

– Compatibilitatea tensiunii si a voltajului retelei electrice cu cele de care are nevoie aragazul;

– Impamantarea prizei realizata de catre un specialist electrician. Aparatul beneficiaza in mod normal de impamantare, de aceea companiile nu-si asuma responsabilitatea defectarii aparatului daca nu este respectata conditia mentionata mai sus;

– Ferirea copiilor de contactul cu echipamentul;

– Inaintea oricarei operatiuni de intretinere aragaz (curatare) se recomanda deconectarea aparatului de la reteaua eletrica;

– Evitati sa atingeti aragazul cand aveti mainile umede;

– Nu fortati manerul usii de la cuptor sau butoanele aragazului in incercarea de a-l deplasa;

– Pentru manipularea cuptorului, utilizati manusi speciale, pentru a evita potentialele arsuri provocate de suprafata incinsa a acestuia.