Sunt Gospodină

Pui cu ardei și dovlecei – Are un sos atât de bun, că-ți vine să rupi un colț de pâine și să-l înmoi în el

Se întâmplă destul de des ca atunci când suntem mai mulți la aceeași masă, fiecare să vrea să mănânce preparate diferite. Și gospodinei care gătește îi vine destul de greu să împace toate gusturile.

Așa că trebuie să se înarmeze ccu multă răbdare ca să facă fiecare fel de mâncare separat. În unele cazuri mai fericite unii membri ai familiei pot renunța la preferințe doar ca să îi ușureze munca în bucătărie.

Dar din fericire sunt și metode să rezolvi această situație mult mai ușor. Există preparate care te ajută să faci ceva delicios, care să satisfacă nevoile tuturor din casă.

Puiul cu ardei și cu dovlecei va ieși absolut delicios, va avea și sos, și legume și carne. Și se va mânca aproape imediat. Produsele pentru el sunt foarte ieftine și dacă nu le ai, poți face rost de ele foarte repede și foarte ușor.

Dacă va fi nevoie, vei putea să pui lângă el și o garnitură pe care să o prepari la fel de repede și de ușor. Rețeta de pui cu dovlecel și cu ardei este foarte ușor de făcut și nu necesită niciun efort.

Pentru a pregăti acest preparat vei avea nevoie de șase sute de grame de carne din pui, de patru ardei kapia, de un dovlecel, de o roșie, de doi sau de trei căței de usturoi, de ulei, și de consimente pentru asezonat: sare, piper și boia.

Pentru început condimentează carnea și pune-o la păjit în tigaie cu puțin ulei până când aceasta capătă o culoare rumenă. După aceea adaugă peste carne niște apă și las-o acolo să fiarbă.

În altă tigaie pune la copt ardeii kapia, după ce i-ai spălat, i-ai curățat de semințe și de cotor și după ce i-ai tăiat în fâșii înguste. După aceea spălă și curăță dovlecelul și taie-l sub formă de cubulețe. La fel procedează și cu roșia.

Atunci când carnea va fi aproape gata, va trebui să pui peste ea toate legumele și să o mai lași o perioadă să fiarbă. Între timp curăță, spală și toacă usturoiul.

Înainte de a închide focul aragazului pune în vas și cățeii de usturoiul tocat. După câteva minute poți opri de tot focul.

Acesta este întreg procesul de pregătire al acestui fel de mâncare care doar pare sofisticat. Pentru că în realitate este foarte simplu de făcut și nici nu vei pierde mult timp în bucătărie.

Iar cei care îl vor gusta vor rămâne cuceriți de rezultat.

06 iunie.