Sunt Gospodină

Mama soacră m-a întâmpinat azi cu o minunație de sarmale leneșe – Ce bune i-au ieșit!

Sarmalele sunt printre cele mai preferate preparate de români. Se fac cu ocazie sau fără și sunt deosebit de bune și de hrănitoare și țin de foame pentru o perioadă mai lungă de timp. Iar consumate cu moderație, acestea nu ne pot face rău organismului.

Pentru sarmale se cunoscut trem de multe rețete. Practic fiecare zonă din țară își are propriile rețete, iar fiecare gospodină ccunoaște anumite trucuri prin care să le pregătească cât mai gustoase.

Este adevărat că pregătirea lor durează ceva mai mult decât în cazul altor bucate, dar indiferent de varianta de sarmale aleasă, acestea vor merita orice efort făcut.

Poți să testezi această rețetă sși vi renunțalaa orice variantă pe care o știai până acum. Aceste sarmale leneșe se fac mai repede decât cele clasice.

În plus rețeta este foarte simplă, iar sarmalele pot fi mâncate chiar și la cină și se potrivesc de minune cu o garnitură din legume.

Așadar, vei avea nevoie de trei sute de grame de varză, cinci sute de grame de carne ocată, o sută de grame de orez, de un ou, de sare, și de piper negru măcinat.

Pentru sos vei folosi: trei sau patru linguri de smântână, jumătate de pahar cu apă, și două linguri de sos de roșii.

Fierbe orezul până când este doar aproape gata, nu fiert complet. Și pune-l să se răcească. Între timp, toacă cât de mărrunt se poate varza, Amestecă orezul aproape fiert și carnea tocată, cu varza, cu sarea, cu piperul negru măcinat și cu oul.

Din acest amestec fă pârjoalele. Acum pregătește sosul amestecând toate ingreientele pregătite pentru acesta.

Poți să faci aceste sarmale chiar într-o tigaie, nu în oală sau la cuptor așa cum erai până acum obișnuit. Pune cât mai mult ulei într-o tigaie încinsă la aragaz. Pune pârjoalele modelate de tine în tigaie și închide-o cu un capac.

În acest fel viitoarele sarmale se vor înăbuși. Prăjește-le direct în sosul preătit pentru ele. Dacă vrei totuși o variantă mai sănătoasă poți utiliza în continuare cuptorul.

În această situație va trebui să le coci fără sos și să le ții în uptor pentru 20 de minute. După cele 20 de minute, scoate-le, pune sosul peste este și mai coace-le pentru alte 20 de minute.

Și sarmalele sunt gata. Într-un timp mai scurt, cu mult mai puțin efort și cu mai puține ingrediente în cantități mai mici. Trebuie să le încerci o singură dată ca apoi să le faci cu orice ocazie.

06 iunie.