Sunt Gospodină

O rețetă mult mai sănătoasă de pui prăjit ca la KFC!

În zilele noastre din ce în cee mai mulți oameni preferă să mănânce ceva repede, care să fie doar încălzit. Oamenii nu mai au timp sau chiar răbdare să stea în bucătărie să gătească ceva cu adevărat bun și să sănătos.

De asemenea nici nu mai acordă atenția necesară modului de a mânca. Se mănâncă pe fugă, orice. De la patiserie până la produse semi fabricate.

În această categorie intră și mâncarea fast food. Ni se pare mult mai ușor acum să stăm la coadă până ne vine rândul, și să comandăm ceva din carne, cu cartofi congelați și apoi prăjiți și cu sosuri care au foarte multe calorii.

Și cel mai probabil să mâncăm imediat acolo, unde este foarte aglomerat și nu este tocmai cea mai bună zonă pentru o masă liniștită care să fie benefică pentru organism.

Și probabil te gândești că este o soluție bună să faci comandă de ceva acasă, dar nici această variantă nu te va salva de la pericolul la care te expune mâncarea fast food.

Dacă te numeri printre fanii produselor de la KFC, să știi că am găsit soluția perfectă pentru tine. poți face acum acasă la tine puiul exact ca la restaurant.

Vei avea nevoie de jumătate de cană cu pesmet, de 60 de grame dee unt, de o linguriță de maghiran uscat, de o linguriță de zeamă de lămâie. de o cană cu făină, de două lingurițe de sos de soia, de o ceașcă cu fulgi de porumb, de o cană și jumătate cu untură, de o linguriță cu pudră de usturoi.

De o lingurțiță de ceapă pudră, de două lingurițe de boia dulce, de două lingurițe și jumătate de sare, de o linguriță de piper, de o linguriță de pudră de chilli, de o linguriță de salvie pudră, de o linguriță de oregano, de două ouă, de un pui întreg, de o cană de lapte covăsit, de ulei și de o linguriță de busuioc uscat.

Fierbe bucățile de pui pentru câteva minute ca să fii sigură că rezultatul va fi pe măsură. Bate ouăle. În alt vas mai mare amestecă toate condimentele cu făină. Adaugă oul bătut soso de soia, laptele covăsit, zeama de lămâie, untul, și amestecă până vei obține o pastă.

Adaugă puiul în amestecă ca să se marineze. Cel mai bine ee să le lași acolo pentru jumătate de oră.

DAcă nu, pune peste pui fulgii de porumb. Încinge o o cratiță adângă și pune în ea toate bucățilee de pui. Scoate-le când devin rumene.

06 iunie.